
Pihe-puha almás fánk: őszi fűszerek teszik varázslatossá
Az almás fánk egyszerűen készül, nem kell dagasztani, és a hosszas kelesztés is elmarad. A tésztája finom puha, köszönhetően a kefirnek, érdemes dupla adaggal gyártani.
Az alma és a fahéj párosa mindig jó választás, főleg hűvösebb időben, egy meleg teával a téli bekuckózáshoz. Ezt a receptet a leveles tészta teszi igazán időtakarékossá, de az egyszerű elkészítés ellenére egy látványos desszertet kapunk. A sütés során az alma megpuhul, a leveles tészta roppanós burkot képez, míg a tetején lévő cukor megpirul.
Az elkészítéshez szükséged lesz egy tésztavágóra és egy pogácsaszaggatóra, és a leveles tészta feltekerésénél érdemes óvatosan bánni a tésztacsíkokkal. Érdemes dupla adaggal készülni, mert a nagy része még melegen el fog fogyni!
Az almákat mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk vastag szeletekre.
Egy pogácsaszaggató segítségével a szeleteknél egyesével vágjuk ki a magházat. A leveles tésztát vágjuk vékony csíkokra, ezután tekerjük az almakarikák köré.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tojással, majd szórjuk meg a fahéjas kristálycukorral. Légkeverésen 180 fokon 15-18 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu