Almás karika leveles tésztából: a fahéjtól lesz ellenállhatatlan és illatos

9
Nyomtatás
almás2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szuper puha, egyszerűen elkészíthető almakarikát a vajas leveles tészta teszi légiessé.

Az alma és a fahéj párosa mindig jó választás, főleg hűvösebb időben, egy meleg teával a téli bekuckózáshoz. Ezt a receptet a leveles tészta teszi igazán időtakarékossá, de az egyszerű elkészítés ellenére egy látványos desszertet kapunk. A sütés során az alma megpuhul, a leveles tészta roppanós burkot képez, míg a tetején lévő cukor megpirul. 

@sobors.hu Fahéjas almakarika leveles tésztába tekerve: kezdőknek is sikerülni fog! Az almás, fahéjas desszertet nemcsak azért éri meg elkészíteni, mert isteni és mutatós, de a lakást is betölti majd a fűszeres illat, amíg sül. Hozzávalók (9 db): 1 csomag leveles tészta 2 db nagyobb alma 1 db tojás kristálycukor + fahéj Elkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd vastag szeletekre vágjuk. Egy pogácsaszaggató segítségével kivágjuk a magházat. A leveles tésztát vékony csíkokra vágjuk, ezután az almakarikák köré tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a tojással, majd megszórjuk a fahéjas kristálycukorral. Légkeverésen 180 fokon 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Előkészítési idő: 10 perc Elkészítési idő: 20 perc #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #veganuary ♬ eredeti hang - Sóbors.hu

Az elkészítéshez szükséged lesz egy tésztavágóra és egy pogácsaszaggatóra, és a leveles tészta feltekerésénél érdemes óvatosan bánni a tésztacsíkokkal. Érdemes dupla adaggal készülni, mert a nagy része még melegen el fog fogyni!

Almakarika

almás

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db alma
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk vastag szeletekre.

Egy pogácsaszaggató segítségével a szeleteknél egyesével vágjuk ki a magházat. A leveles tésztát vágjuk vékony csíkokra, ezután tekerjük az almakarikák köré.

Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tojással, majd szórjuk meg a fahéjas kristálycukorral. Légkeverésen 180 fokon 15-18 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon