
Villámgyors, almás-fahéjas bögrés süti – Ha azonnal kell valami a vendégeknek

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta

Mennyei, tejfölös frankfurti leves: mutatjuk, mi hogy szeretjük
Gyorsabban kész van ez a sütemény, mint amennyi idő alatt megmelegíted az ebédedet.
Sokan ódzkodnak a bögrés édességektől, hiszen egyrészt a mikróban készülnek, másrészt meg tényleg annyira gyorsan, hogy még süteménynek sem nevezhetők igazán.
Mégis sokszor megmenthetnek, ha rád tör az édesség utáni vágy, vagy hirtelen toppannak be vendégek, mert csak gyorsan össze kell keverni, mikróba tenni és máris készen van a finom desszert. Alma mindig van otthon, amelyhez tökéletesen illik a fahéj, a legjobb téli kombináció.
Almás-fahéjas bögrés sütemény

Hozzávalók 1 adaghoz
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál tej
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0.5 darab alma
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A tojást üssük bele egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, majd egy kézi habverővel verjük habosra. Öntsük hozzá a tejet és az olajat, keverjük össze. Utána forgassuk bele a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd keverjük egyneművé. Az almát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, azt is forgassuk a tésztába.
A masszát öntsük egy bögrébe, szórjuk meg barna cukorral és egy kevés fahéjjal, majd a mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán 2-3 percre süssük. Még azon melegében együk meg.
Fotó: Getty Images