Villámgyors, almás-fahéjas bögrés süti – Ha azonnal kell valami a vendégeknek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyorsabban kész van ez a sütemény, mint amennyi idő alatt megmelegíted az ebédedet.
Sokan ódzkodnak a bögrés édességektől, hiszen egyrészt a mikróban készülnek, másrészt meg tényleg annyira gyorsan, hogy még süteménynek sem nevezhetők igazán.
Mégis sokszor megmenthetnek, ha rád tör az édesség utáni vágy, vagy hirtelen toppannak be vendégek, mert csak gyorsan össze kell keverni, mikróba tenni és máris készen van a finom desszert. Alma mindig van otthon, amelyhez tökéletesen illik a fahéj, a legjobb téli kombináció.
Almás-fahéjas bögrés sütemény
Hozzávalók 1 adaghoz
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál tej
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0.5 darab alma
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A tojást üssük bele egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, majd egy kézi habverővel verjük habosra. Öntsük hozzá a tejet és az olajat, keverjük össze. Utána forgassuk bele a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd keverjük egyneművé. Az almát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, azt is forgassuk a tésztába.
A masszát öntsük egy bögrébe, szórjuk meg barna cukorral és egy kevés fahéjjal, majd a mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán 2-3 percre süssük. Még azon melegében együk meg.
Fotó: Getty Images