
Illatos, almás-fahéjas kevert süti: napokig puha és szaftos marad a tésztája

Akár előző nap is összedobhatod ezt a sütit, keverem-kavarom a tésztája, és másnap is ugyanolyan omlós.
Ki ne szeretné a szuper omlós, lédús, gyümölcsös sütiket? Ezeknek a tésztája garantáltan nem szárad ki, ugyanolyan finomak másnap is. Az alábbi receptben a tészta puhaságáról az olaj és az író gondoskodik, a növényi zsiradék nagyon szaftosan tartja a sütit, a tejterméktől pedig omlós lesz.
Az édességben a fahéj és az alma íze dominál, előbbi a tésztában és a süti tetején is helyet kap, roppanós, édes rétegként vonja be. Az alma többféleképpen is a desszertbe kerülhet: ha harapnivalóbb élményre vágysz, kockázva keverd bele, ha jobban eloszlatnád a tésztában, gyaluld le a gyümölcsöt. Ha pedig extrán szaftos végeredményre vágysz, reszelve add a masszához, de előtte nyomkodd ki, hogy ne áztassa el teljesen.
Almás-fahéjas kevert süti

Hozzávalók 24 szelethez
Süti:
- 300 gramm barna cukor
- 80 ml olaj
- 1 darab tojás
- 250 ml író
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk szódabikarbóna
- 330 gramm liszt
- 1 tk fahéj
- 2 nagyobb darab alma
Tetejére:
- 100 gramm cukor
- 1 tk fahéj
- 1 ek vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre, akár le is gyalulhatjuk, hogy szépen elvegyüljön a tésztában.
Egy nagy tálban keverjük alaposan össze a cukrot, olajat, tojást, írót, vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet, fahéjat és a szódabikarbónát, majd forgassuk egybe a hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a tészta. A végén forgassuk bele az almát is.
Vajazzunk ki egy 23x33 centis tepsit, majd öntsük bele a tésztát, egyengessük el benne.
A cukrot, fahéjat és az olvasztott vajat keverjük össze, majd szórjuk egyenletesen a tészta tetejére.
Toljuk a sütőbe, süssük 40-45 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!