Illatos, almás-fahéjas kevert süti: napokig puha és szaftos marad a tésztája

fahéjassüti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár előző nap is összedobhatod ezt a sütit, keverem-kavarom a tésztája, és másnap is ugyanolyan omlós.

Ki ne szeretné a szuper omlós, lédús, gyümölcsös sütiket? Ezeknek a tésztája garantáltan nem szárad ki, ugyanolyan finomak másnap is. Az alábbi receptben a tészta puhaságáról az olaj és az író gondoskodik, a növényi zsiradék nagyon szaftosan tartja a sütit, a tejterméktől pedig omlós lesz.

Az édességben a fahéj és az alma íze dominál, előbbi a tésztában és a süti tetején is helyet kap, roppanós, édes rétegként vonja be. Az alma többféleképpen is a desszertbe kerülhet: ha harapnivalóbb élményre vágysz, kockázva keverd bele, ha jobban eloszlatnád a tésztában, gyaluld le a gyümölcsöt. Ha pedig extrán szaftos végeredményre vágysz, reszelve add a masszához, de előtte nyomkodd ki, hogy ne áztassa el teljesen.

Almás-fahéjas kevert süti

fahéjassüti

Hozzávalók 24 szelethez

Süti:

  • 300 gramm barna cukor
  • 80 ml olaj
  • 1 darab tojás
  • 250 ml író
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 330 gramm liszt
  • 1 tk fahéj
  • 2 nagyobb darab alma

Tetejére:

  • 100 gramm cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.

Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre, akár le is gyalulhatjuk, hogy szépen elvegyüljön a tésztában.

Egy nagy tálban keverjük alaposan össze a cukrot, olajat, tojást, írót, vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet, fahéjat és a szódabikarbónát, majd forgassuk egybe a hozzávalókat, míg csomómentes nem lesz a tészta. A végén forgassuk bele az almát is.

Vajazzunk ki egy 23x33 centis tepsit, majd öntsük bele a tésztát, egyengessük el benne.

A cukrot, fahéjat és az olvasztott vajat keverjük össze, majd szórjuk egyenletesen a tészta tetejére.

Toljuk a sütőbe, süssük 40-45 percig, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük