Pár hozzávalós almás fánkgolyó: pillanatok alatt készen van

almas-fank-2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütőporos a fánkgolyó tésztája, így pillanatok alatt bekeverheted és kisütheted, nem lesz vele munka, mégis isteni.

Lényegében csak lisztre és almaszószra van szükség ehhez az isteni fánkhoz, illetve egy kevés sütőporra, attól lesz légies a végeredmény. Ha szeretnél minél több időt spórolni, bolti almaszószt is használhatsz a recepthez, de ha több időd van, készítsd el házilag e szerint a recept szerint.

Natúr és cukrozott almaszósszal is dolgozhatsz, előbbi esetben forgasd még fahéjas cukorba is a kész fánkokat. Ha még erőteljesebbre vennéd a gyümölcsös ízt, keverj apróra kockázott almát is a masszába.

Ha van hozzá formád, sütőben is megsütheted a kis fánkokat. Melegen, a készítés napján a legfinomabbak.

Almás fánkgolyó

almas-fank

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 160 g liszt
  • 1.5 tk sütőpor
  • 0.25 tk
  • 170 g almaszósz
  • olaj (a sütéshez)
  • fahéjas cukor (a forgatáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban. Keverjük hozzá az almaszószt, míg egységes, ragacsos tésztát nem kapunk.

Öntsünk kb. 2 centi magasan olajat egy mélyebb serpenyőbe, forrósítsuk fel 180 fokosra.

Fagyiadagoló segítségével szaggassuk a masszát a forró olajba. Valószínűleg több adagban kell majd sütni. Mindkét felét süssük aranybarnára, majd szedjük papírtörlővel bélelt tányérra.

A kész almás fánkgolyókat forgassuk még melegen fahéjas cukorba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük