Álomsüti: keksz öt perc alatt (plusz sütés)
Az omlós keksz titka
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ennél gyorsabban még akkor sem tudsz kekszhez jutni, ha a boltban vásárolod. Íme, egy finom, omlós csoda, amit öt perc munkával össze tudsz dobni, utána viszont jó sokáig eláll. Ha el nem fogy.
Nemcsak azért jön jól pár gyors keksz, mert sosincs időnk semmire, hanem mert ha kész vagyunk sok keksszel, eltehetjük őket, és később csak elővesszük. Nem kell folyton sütni. Ezt pedig itt még gyúrni se kell, sőt szaggatni se.
Körülbelül 5 perc munkával már tolhatjuk is be a sütőbe, majd alig negyedóra múlva már vághatjuk is a csini rombuszokat. Csak egy kevés citromos máz kell még a tetejére, ami természetesen elhagyható, ha végképp nincs időnk, vagy kedvünk ilyesmivel foglalkozni.
Önterülő süti
Ennek a kekszformának az a titka, hogy a pillanatok alatt összesodort tésztakukacok a sütőben elterülnek, és csak a végén szeleteljük fel őket. De hát a kész sütit kekszekre vágni lelkileg már egészen más, mint a tésztát formázni. Próbáld ki, ha nem hiszed!
Expressz omlós keksz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm vaj
- 25 dekagramm liszt
- 10 dekagramm cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 0.5 deciliter citromlé
- 2 evőkanál áfonyadzsem
Elkészítés:
A cukrot, lisztet és a vajat morzsásra dolgozzuk kézzel vagy mixerrel.
Négy, körülbelül 20-25 centi hosszú rúddá gyúrjuk össze a tésztát - elég, ha épp összeáll - és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rudakat, egymástól távolabb, mert szét fog terülni.
A rudak közepébe ujjnyi széles árkot nyomkodunk, ebbe kanalazzuk a dzsemet.
165 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük - a tészta szélesebb csíkká terül szét.
Az ekkor még puha tésztát a tepsin hűtjük ki, a citromlével tejfölsűrűségűvé kevert porcukorral csíkozzuk, ferdén szeleteljük.
Négy, körülbelül 20-25 centi hosszú rúddá gyúrjuk össze a tésztát - elég, ha épp összeáll - és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rudakat, egymástól távolabb, mert szét fog terülni.
A rudak közepébe ujjnyi széles árkot nyomkodunk, ebbe kanalazzuk a dzsemet.
165 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük - a tészta szélesebb csíkká terül szét.
Az ekkor még puha tésztát a tepsin hűtjük ki, a citromlével tejfölsűrűségűvé kevert porcukorral csíkozzuk, ferdén szeleteljük.
Címkék: