
Avokádós csokikrém: selymes és krémes lesz tőle az édesség
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Gyerekkoromban imádtam a csokikrémet
Ha nagymamám tortát sütött, biztos, hogy félretett nekem a krémből vagy a töltelékből, amelyet sokszor jobban szerettem, mint magát a tortát. Azt hiszem, hogy a legegyszerűbb csokikrém, amit ettem, ha rám tört az édesség utáni vágy, az a cukrozatlan kakaópor kikeverve tojássárgájával és kristálycukorral. Elsőre talán bizarrul hangzik, de engem sokszor mentett meg vészhelyzetekben. A jó minőségű étcsokoládéból készült krém igazából nem is olyan egészségtelen, és ha nem cukrozzuk agyon, illetve alternatív édesítést használunk, akkor még az alakunknak sem árt. Ízben nem változtat, állagban sokat javít Ezt a csokikrémet avokádóval tettem kicsit különlegesebbé. Első hallásra furcsán hangozhat, mit keres egy zöldség a csokoládéban, de mivel az avokádó teljesen semleges ízű, ezért jól illik sós és édes ételekbe egyaránt. A csokikrémbe kevert zöldség az állagot javítja, még selymesebbé, krémesebbé teszi az édességünket. Ehetjük magában, de tehetjük piskótába is.
Fotó: Getty Images
Avokádós csokikrém

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab avokádó (érett)
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dekagramm porcukor (opcionálisan édesítő)
- 2 deciliter habtejszín
- 100 gramm étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Keverjük a masszához a felolvasztott étcsokit is. A tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a krémbe.