Avokádós csokikrém: selymes és krémes lesz tőle az édesség
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyerekkoromban imádtam a csokikrémet
Ha nagymamám tortát sütött, biztos, hogy félretett nekem a krémből vagy a töltelékből, amelyet sokszor jobban szerettem, mint magát a tortát. Azt hiszem, hogy a legegyszerűbb csokikrém, amit ettem, ha rám tört az édesség utáni vágy, az a cukrozatlan kakaópor kikeverve tojássárgájával és kristálycukorral. Elsőre talán bizarrul hangzik, de engem sokszor mentett meg vészhelyzetekben. A jó minőségű étcsokoládéból készült krém igazából nem is olyan egészségtelen, és ha nem cukrozzuk agyon, illetve alternatív édesítést használunk, akkor még az alakunknak sem árt. Ízben nem változtat, állagban sokat javít Ezt a csokikrémet avokádóval tettem kicsit különlegesebbé. Első hallásra furcsán hangozhat, mit keres egy zöldség a csokoládéban, de mivel az avokádó teljesen semleges ízű, ezért jól illik sós és édes ételekbe egyaránt. A csokikrémbe kevert zöldség az állagot javítja, még selymesebbé, krémesebbé teszi az édességünket. Ehetjük magában, de tehetjük piskótába is.
Fotó: Getty Images
Avokádós csokikrém
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab avokádó (érett)
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dekagramm porcukor (opcionálisan édesítő)
- 2 deciliter habtejszín
- 100 gramm étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Keverjük a masszához a felolvasztott étcsokit is. A tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a krémbe.