Villámgyors, krémes spagetti camembert-rel: bacon dobja fel

5
Nyomtatás
camembert-spagetti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha unod már a megszokott tésztaszószokat, de nincs időd órákig a konyhában állni, próbáld ki ezt a baconös spagettit!

Ez a baconös spagetti bár nagyon egyszerűen készül, a végeredmény mégis különleges: a ropogósra pirított szalonna kellemesen füstös ízt ad a fogásnak, amit krémes camembert sajt és selymes tejszín fog körül.

A tészta így egy gazdag szószt kap a nyakába, amit a végén egy kevés parmezán tesz még ízletesebbé.

Baconös-camembert-es spagetti

camembert-spagetti2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g bacon
  • 2 ek. olaj
  • 250 g camembert
  • 200 ml főzőtejszín
  • 250 g spagettitészta
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a tálaláshoz parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz készítsük elő a hozzávalókat. Szeleteljük kockákra a vöröshagymát és a bacönt.

Egy serpenyőben kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd pirítsuk meg rajta a bacont.

A camembert sajtot vágjuk nyolc egyenlő szeletre, és dobjuk a serpenyőbe, utána öntsük fel a tejszínnel, és főzzük 8-10 percig, amíg a sajt megolvad. 

Közben melegítsünk vizet, sózzuk, és amikor forr, helyezzük bele a tésztát és főzzük puhára. A főzővízből adjunk egy merőkanállal a szószhoz, keverjük össze, végül főzzük még 2-3 percig. 

Kanalazzuk a tésztára a szószt és ízlés szerint szórjuk meg parmezán sajttal. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon