Baconbe göngyölt, rántott camembert: ropogós panír borítja

Nyomtatás
camambert
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a recept a camembert szerelmeseinek kedvez: ebből a vajpuha sajtból a baconnel varázsolunk mennyei ételt, alig 15 perc alatt.

A camembert sajtot gyakorta nevezik a sajtok királynőjének. A külső, keményebb kéreg ugyanis egy mennyei, krémes belsőt rejt magában.

Ráadásul ezt mi most nem magában, hanem baconbe tekerve és bundában sütve fogjuk elkészíteni, amit akár olajban, akár sütőben is megtehetsz, és szinte percek alatt elkészül. 

Baconbe göngyölt, rántott camembert

camambert

Hozzávalók 1 darabhoz

Alap:

  • 1 db camembert sajt
  • 4 szelet bacon

A bundához:

  • 1 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek prézli

A sütéshez:

  • 0.5 l olaj
Recept idők

Elkészítés:

A camembert sajtot csomagoljuk be 4 szelet baconbe, először keresztben, majd átlósan tekerjük körbe.

Ezután panírozzuk be: először a lisztbe, utána a felvert, sózott tojásba, végül pedig a prézlibe forgassuk bele.

A sütéshez forrósítsunk fel fél liter olajat egy közepes lábosban, majd 3-5 perc alatt süssük benne aranybarnára a sajtot.

Fotók forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon