Ropogós banánchips: nem éppen diétás, de egészséges nassolnivaló
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A különféle - egészséges, de kevésbé alakbarát - ropogtatnivalóknak se szeri, se száma, és az a jó bennük, hogy a legtöbbet otthon is el lehet készíteni.
Készíthetünk különféle zöldségekből chipseket, amelyek kiváló alternatívái a krumplinak, de gyümölcsökkel is tehetünk ugyanígy. A chipseket viszonylag sokáig, türelmesen kell sütni, de a végeredmény biztosan kárpótol.
A kész banánchipsek sokáig elállnak, már ha nem esszük meg őket egy ültő helyünkben. Ezek a chipsek nem elég, hogy finomak, gyors energiát is adnak, így nemcsak a kanapén ülve érdemes belőlük fogyasztani, hanem sportolás előtt is.
Banánchips
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab banán
- 2 darab narancs leve
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
A banánokat vágjuk vékony karikákra. A narancsok levét facsarjuk ki, áztassuk bele a banánkarikákat. Ha kivettük, szórjuk meg fahéjjal. Melegítsük elő a sütőt 60 fokra.
Tegyük a banánkarikákat sütőpapírra, és addig süssük őket, amíg aranybarnák nem lesznek. Egyszer forgassunk rajtuk. Várjuk meg, míg kihűlnek, és már ehetjük is.
Fotó: Getty Images