Pufi, banános amerikai palacsinta: édes reggeli villámgyorsan

banánosamerikaipalacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha te is azok közé tartozol, akiknél biztosan megbarnul a banán egy része, akkor mindenképpen tartsd észben ezt a receptet.

Reggelizni, pláne nyugodtan reggelizni a legjobb dolog, az amerikai palacsinta pedig nem elég, hogy finom és laktató, de nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Van, aki csak juharsziruppal leöntve eszi, de bármilyen lekvár vagy mogyorókrém és persze friss gyümölcs illik hozzá.

Az amerikai palacsinta abban különbözik a hagyományostól, hogy a tésztája jóval sűrűbb, és nem szódával, hanem vajjal, illetve sok tejjel készül, valamint a benne található sütőportól lesz pufi. Ebben az esetben még puhább lesz, mert a tésztába banán is kerül, méghozzá a kicsit már túlérett, amelyet már nem ennél meg, de nincs szíved kidobni. Az ilyen banánnak a banánkenyérben is jó helye lesz.

A tésztába most tej helyett író kerül, de ha nem kapsz a boltban, akkor készítsd el házilag: csak önts egy bögre tejbe egy evőkanál citromlevet, amely tökéletes helyettesítő lesz. Ez a palacsinta garantáltan a kedvenced lesz. 

Banános amerikai palacsinta

banánosamerikaipalacsinta

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 200 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 darab banán (érett)
  • 2 evőkanál vaj (olvasztott)
  • 200 milliliter író
  • 1 darab tojás (L-es)
  • 50 gramm nádcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • a kenéshez vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban villával nyomjuk össze a banánokat, majd forgassuk össze az olvasztott vajjal, az íróval, a tojással, a nádcukorral és a vaníliakivonattal. Határozott mozdulatokkal forgassuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat, vigyázva, hogy ne keverjük túl. 

Egy kisebb palacsintasütőt vajazzunk ki, majd közepes lángon melegítsük fel. Kanalazzunk bele egy adag tésztát, kicsit több mint egy evőkanálnyit. Kis pufi palacsinták lesznek majd. Vigyázzunk, hogy ne túl erős lángon süssük, mert akkor a külseje hamar megég, a  belseje pedig nyers marad. Amikor a palacsinta elkezd hólyagosdni, akkor fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük néhány percig. 

Melegen tálaljuk ízlés szerint juharsziruppal és gyümölcsökkel. 

Fotó. Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon