Puha keksz banánnal a tésztájában – Jó érett gyümölccsel dolgozz

banános keksz cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A megpuhult, kicsit megbarnult banánból nagyon sokféle finom sütemény készülhet, most éppen egy omlós keksz.

Banánból valahogy sosem lehet pont annyit vásárolni, amennyi elfogy. Van, amikor még kicsit éretlenül veszed, és mire észbe kapsz, már megbarnult. Nem mindenki szereti a nagyon puha, érett banánt, sőt, szinte senki nem eszi meg szívesen. De ekkor sem szabad kidobni, mert süteménybe még tökéletes lesz.

A banán íze - sütve - nagyon jellegzetes, ha szereted, akkor mindenképpen próbáld ki akár ebben a fánkban, akár ebben a klasszikus melengető fűszeres banánkenyérben. A legegyszerűbb azonban, ha kekszet sütsz belőle, amely sokáig eláll és a reggeli kávédhoz is tökéletesen illik. 

Banános keksz

banános keksz recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 270 gramm liszt
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 darab banán
  • 130 gramm cukor
  • 115 gramm vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. 

Egy kisebb tálban villával nyomjuk össze a banánokat, majd tegyük félre.

Egy másik, nagyobb tálban keverjük habosra a vajat és a cukrot. Öntsük bele a vaníliakivonatot, és először az egyik, majd a másik tojást is keverjük a vajas masszához, majd az egészet adjuk az összenyomott banánokhoz. A végén forgassuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat. 

Egy evőkanállal kanalazzunk halmokat a sütőpapírra úgy, hogy hagyjunk közöttük elegendő helyet, mert ki fognak lapulni. Süssük a kekszeket 12-14 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük