![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha banánfánk egyszerűen - Érett, megbarnult gyümölcsből a legjobb
![banánfánk cover](https://kep.index.hu/1/0/3641/36416/364165/36416583_2782649_3a059af3577b8ee8086e4d9d386fbed8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A fánk és a farsang szinte kéz a kézben járnak, de ünnep nélkül is készíthetsz ilyen édességet.
A fánkkészítést majdnem mindenki macerásnak érzi, nem elég a kelt tésztával való bíbelődés, utána az egész lakás olajszagban úszik majd. Így a legtöbben letudják a farsangi szezonnal.
Pedig nemcsak kelt tésztás fánk létezik, hanem sima sütőporos is, mondjuk az olajszag sajnos akkor sem úszható meg, de legalább gyorsabban kész van az édesség. Az egyik nagy kedvenc, a túrófánk, nagyon puha és tényleg gyorsan elkészül. A fánktésztát gyümölccsel is lehet gazdagítani, például almával, amelyből biztos van otthon. Az almafánk szintén sütőporos, gyorsan készül, hálás recept.
Aki pedig banánhalmozó hírében áll, annak biztosan akad néhány megbarnult példánya, amit már nem szívesen eszik meg. Az ilyen banánoknak süteményben a helyük, például banánkenyérben. Most fánktésztába kerültek, a tészta a banántól nagyon puha, kisütve pedig isteni illata van.
Banánfánk
![banánfánk recept](https://kep.index.hu/1/0/3641/36416/364162/36416283_7f0743c8c589ef9d999eddcb36242903_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 3 darab banán (érett)
- 1 darab tojás (L-es)
- 3 evőkanál cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 300 gramm liszt
- 100 milliliter görög joghurt
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
- 1 zacskó sütőpor
- 1 csipet só
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A banánokat villával jól nyomjuk össze egy nagy tálban. Keverjük hozzá a tojást, a joghurtot, a vaníliás cukrot, a cukrot és a fahéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport, majd keverjük a banános masszához.
Egy nagy edényben forrósítsunk olajat. Evőkanállal vegyünk ki kisebb adagokat a tésztából, tegyük az olajba. Mindkét oldalát süssük aranybarnára, nagyjából 3-4 percig süljön minden oldal. Tegyük papírral kibélelt tálba, hogy a felesleges olajat felszívja róla. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!