Puha túrós muffin banánnal keverve: érett, édes gyümölcsből a legfinomabb

banános túrós muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A túlérett banánnak nemcsak banánkenyérben van helye, hanem puha muffinban is csodás lesz.

Több értelemben is mentőöv ez a recept, egyrészt a muffin minden vendégségben jól jön, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni, másrészt a maradékmentő funkciójáról sem szabad megfeledkezni, hiszen a hűtőben kallódó alapanyagokat, mint a megmaradt joghurt vagy gyümölcs, kiválóan fel tudod hozzá használni. A nagy mumus, a banán is nagyon jól illik bele, ráadásul így kevesebb cukrot is kell használnod és egészségesebb verziót készíthetsz.

Ebben a banános-mogyoróvajas verzióban egyáltalán nincs liszt, a mogyoró íze viszont nagyon jól dominál a sütiben. A banán mellett más gyümölcsöt, például almát is keverhetsz a tésztába, amelytől még szaftosabb lesz. A banán és a túró is szuper párosítás, egy kevés joghurttal pedig lágyíthatod a tésztát.

Banános-túrós muffin

banános túrós muffin recept ok

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 darab banán (érett)
  • 100 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • 150 milliliter joghurt (natúr)
  • 1 csipet fahéj
  • 120 gramm tehéntúró (krémes)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőport és a lisztet keverjük össze egy tálban.

A banánokat villával nyomjuk össze.

A puha vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a sót, a fahéjat, a tojást és a joghurtot, majd forgassuk hozzá a lisztet. A legvégén keverjük bele a túrót és a banánt. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Kanalazzuk a tésztát kapszlikba, majd süssük 20-25 percig, tűpróbáig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük