Puha túrós muffin banánnal keverve: érett, édes gyümölcsből a legfinomabb
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A túlérett banánnak nemcsak banánkenyérben van helye, hanem puha muffinban is csodás lesz.
Több értelemben is mentőöv ez a recept, egyrészt a muffin minden vendégségben jól jön, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni, másrészt a maradékmentő funkciójáról sem szabad megfeledkezni, hiszen a hűtőben kallódó alapanyagokat, mint a megmaradt joghurt vagy gyümölcs, kiválóan fel tudod hozzá használni. A nagy mumus, a banán is nagyon jól illik bele, ráadásul így kevesebb cukrot is kell használnod és egészségesebb verziót készíthetsz.
Ebben a banános-mogyoróvajas verzióban egyáltalán nincs liszt, a mogyoró íze viszont nagyon jól dominál a sütiben. A banán mellett más gyümölcsöt, például almát is keverhetsz a tésztába, amelytől még szaftosabb lesz. A banán és a túró is szuper párosítás, egy kevés joghurttal pedig lágyíthatod a tésztát.
Banános-túrós muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 darab banán (érett)
- 100 gramm vaj
- 150 gramm cukor
- 1 csipet só
- 1 darab tojás
- 150 milliliter joghurt (natúr)
- 1 csipet fahéj
- 120 gramm tehéntúró (krémes)
Elkészítés:
A sütőport és a lisztet keverjük össze egy tálban.
A banánokat villával nyomjuk össze.
A puha vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a sót, a fahéjat, a tojást és a joghurtot, majd forgassuk hozzá a lisztet. A legvégén keverjük bele a túrót és a banánt.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Kanalazzuk a tésztát kapszlikba, majd süssük 20-25 percig, tűpróbáig.
Fotó: Getty Images