
Nagyon puha banános muffin liszt nélkül: mogyoróvaj az alapja

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, házi pesztós penne: tejszín teszi krémessé

Pihe-puha kókuszos muffin ropogós morzsával: gyerekjáték az elkészítése

Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve

Tudod, mi volt Petőfi Sándor és Ady Endre kedvenc étele? Kvízünkben letesztelheted!

Karcsúsító avokádós tonhalsaláta: diéta alatt is jóllakhatsz vele
A gyümölcs természetesen édes íze dominál a süteményben, de legalább ilyen hangsúlyos benne a mogyoró is.
A mennyei muffin tésztája liszt nélkül áll össze, ehhez a süteményhez hasonlóan banán és mogyoróvaj az alapja. A pépes, érett gyümölcs, a krémes mogyoró és a tojás tökéletes állagú tésztát alkot, amelybe már csak egy kevés vanília, méz és étcsokoládé kerül. A szódabikarbóna picit megemeli a tésztát, szép formája lesz a sütőben.
Nem fog annyira megnőni, mint a hagyományos muffin, ezért a kapszlikat bátran meg lehet tölteni 3/4-ig, sőt, picit tovább is. A végeredmény nem lesz túl édes, inkább a banán és a mogyoró íze fog érződni benne. A muffin nagyon gyorsan megsül, 12 percnél ellenőrizd le, nehogy az alja megégjen.
Banános muffin liszt nélkül

Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 darab banán (érett)
- 2 nagyobb darab tojás
- 250 gramm mogyoróvaj (krémes)
- 100 gramm méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.25 teáskanál szódabikarbóna
- 120 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzuk ki a muffinformákat.
A csokin kívül tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe/aprítógépbe, majd addig dolgoztassuk, míg krémes nem lesz a massza.
Az étcsokoládét vágjuk kisebb darabokra, majd forgassuk bele a masszába.
Osszuk szét a tésztát 12 formában, mindegyik kapszli 3/4-ig legyen, esetleg picit afölött, mert ezek a muffinok nem fognak annyira megnőni.
12-15 percig süssük őket, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk hűlni a muffinokat 10 percig, majd tegyük őket rácsra, míg teljesen ki nem hűlnek.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors