Leveles tésztából készült, villámgyors pudingos pite: almával és banánnal ősszel is mennyei
A leveles tésztából készülő pudingos, gyümölcsös pite pillanatok alatt elkészül, és kedved szerinti gyümölcsökkel pakolhatod meg.
A leveles tészta azon élelmiszerek közé tartozik, melyből mindig érdemes a hűtőben tartani, hisz gyorsan készülhet belőle rengetegféle finomság. A levelesből édes és sós falatok is összedobhatók, melyek tökéletes vendégvárók.
Az almarózsa az egyik legszebb finomság, amely muffinformában készül. Mutatós alakját a feltekerésnek köszönheti, melyhez az almát vékonyan kell felszeletelni. Így kerül rá a tésztára, majd feltekerés után kialakul a bájos megjelenés. Mivel ez egy édes finomság, a tésztára baracklekvár kerül, úgy lesz igazán mennyei. Ha lekvár nélkül próbálnád ki, akkor érdemes az almaszeleteket fahéjjal vagy gyömbérrel egybeforgatni.
Az almákat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, csumázzuk ki, szeleteljük fel hajszálvékonyan, majd a citrom levével forgassuk egybe.
A leveles tésztát lisztezett felületen hajtsuk vagy nyújtsuk ki, ha tömb formájában vásároltuk.
A kinyújtott tésztát vágjuk 6 egyforma méretű csíkra, majd a tésztacsíkokat kenjük meg lekvárral, utána rendezzük el rajtuk az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást és túllógjanak a tészta szélén. A tésztacsík szabadon maradt részét hajtsuk az almákra. Ezután szorosan tekerjük fel a tésztát. Járjunk el így a másik lappal is.
A muffinformát kenjük ki vajjal vagy béleljük ki papírral. Az almarózsákat ültessük az előkészített muffinformákba, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu