Isteni barackos jégkása 2 hozzávalóból – Koktél is egyben
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Lehet édes, száraz, savanykás, gond nélkül az ízlésünkre szabhatjuk a finom hűsítő italt. Akármennyire is könnyen csúszik, azért figyeljünk a mértékre.
Egyszerre jégkása, koktél és frissítő hideg ital, ráadásul 2 hozzávalóból. Őszibarackra és fehérborra van csak szükség hozzá, előbbit jól le kell fagyasztani, ugyanis ebben a receptben nem a jégtől, hanem a fagyos baracktól lesz jégkásaszerű az ital állaga.
Ízlés szerint lehet száraz és édes fehérborral is készíteni az italt, attól függően, alapból melyiket szeretjük jobban. Én szárazzal készítettem, de mivel a családomban sok az édesszájú, egy kis cukorral/mézzel édesítettem a végeredményt.
Ha esetleg hirtelen kell valamilyen gyors vendégváró ital, de a barack még nem fagyott meg eléggé, dobjatok bele plusz jégkockát a tökéletes állag eléréséért.
Barackos jégkása
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 500 gramm őszibarack (magozott, héj nélküli súly)
- 600 milliliter fehérbor (édes/száraz)
- opcionális cukor/méz
- opcionális jégkocka
Elkészítés:
Az őszibarackot hámozzuk meg, vágjuk kockákra. Tegyük a barackot egy tálba, fedjük le, majd tegyük a fagyasztóba legalább 2 órára, míg teljesen meg nem fagy.
A fagyott barackot turmixoljuk össze a fehérborral - ízlés szerint lehet szárazzal vagy édessel. Ha a barack nem volt elég édes, 2 evőkanál cukorral/mézzel lehet rajta javítani.
Alaposan turmixoljunk össze mindent, míg egészen egynemű nem lesz. Ha még jegesebbre szeretnénk, turmixoljunk bele jégkockákat is.
Rögtön, hidegen vagy jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors