Illatos bazsalikomos csirke thai recept szerint: 20 percen belül az asztalra teheted

5
Nyomtatás
chiliscsirke
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amellett, hogy villámgyors, nagyon izgalmas és összetett az ízvilága, egyszerre csípős a chilinek, friss és aromás a bazsalikomnak köszönhetően.

Ha csak negyedórád van az ebédre vagy vacsorára, készítsd el ezt a thai bazsalikomos csirkét, amely előkészülettel együtt is 15-20 percen belül kész van. Igaz, egy-két különlegesebb alapanyagra is szükséged lesz, de ha gyakran készítesz ázsiai ételt, biztosan van otthon szójaszószod és halszószod, de ha nincs, akkor is könnyedén beszerezhetők, akár hipermarketben is. 

A thai bazsalikomos csirke, avagy a gai pad krapow lényege a zöldfűszer mellett a chili, ne sajnáld belőle a friss paprikát. Ha szeretnéd enyhíteni a csípősségét, vágd ki az erezetét és a magokat. Az eredeti recept thai bazsalikomot használ, de nyugodtan lecserélheted az olasz változatra is, esetleg keverj mellé egy kevés mentát is, hogy pótold a hiányzó aromát. 

Bazsalikomos csirke

bazsalikomoscsirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek olaj
  • 3 db piros chilipaprika
  • 2 db salottahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm darált csirkehús
  • 1 ek cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 80 ml víz
  • 1 csokor bazsalikom
  • opcionális menta
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem szeretnénk nagyon csípősre készíteni az ételt, szedjük ki a chili magjait és erezetét. Ehhez a feladathoz húzzunk kesztyűt. A megtisztított chiliket vágjuk vékony karikárka. Ha nem annyira csípős a chili, nyugodtan mehet bele 3, de ízlés szerint is adagolható. 

A hagymát hámozzuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. A fokhagymát szintén.

Egy wokban vagy mélyebb serpenyőben forrósítsunk olajat nagy lángon. Dobjuk rá a hagymát, chilit, fokhagymát. 1-2 perc pirítás után mehet rá a darált csirkehús, szedjük szét kisebb darabokra a fakanál segítségével. 2-3 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a cukrot, a szójaszószt és a halszószt. Keverjünk mindent alaposan össze, majd mehet rá a víz is. Ahogy elpárolgott a víz, mehet rá a levelekre szedett bazsalikom is, keverjük bele, míg megfonnyad. 

Rögtön tálaljuk, rizzsel tökéletes lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon