Grillezett BBQ csirkecomb: nagyon szaftos a végeredmény

bbq-comb2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A húst ne hagyjuk magára, folyamatosan kenegessük a BBQ-szósszal, hogy igazán ízletes és szaftos legyen.

Ha nyár és grillszezon, kötelező BBQ-szószos csirkét készíteni. Darabolt egész csirkével vagy mellével is dolgozhatunk, de a comb lesz a legszaftosabb és ízletesebb. 

Az alább olvasható recept az egyik legegyszerűbb verzió, összesen 4 alapanyagra van szükség hozzá. Fontos, hogy jó minőségű BBQ-szósszal dolgozzunk, akár készítsük el házilag - ehhez itt találtok egy szuper receptet. Minél fűszeresebb és ízesebb ugyanis a szósz, annál finomabb és szaftosabb lesz a hús.

A sütés során nem szabad magukra hagyni a csirkecombokat, folyamatosan kenegetni kell őket, hogy egész biztosan ne száradjon ki a hús. 

BBQ csirkecomb

bbq-comb

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1.5 kilogramm csirkecomb (alsó, felső)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 500 milliliter BBQ-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt közepes fokozaton.

A megtisztított csirkecombokat sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.

A grillrácsot olajozzuk be, majd tegyük rá a combokat a bőrös felükkel lefelé, süssük kb. 15 percig.

Fordítsuk meg őket, majd kenjük meg BBQ-szósszal. Süssük őket további 20-30 percig úgy, hogy közben folyamatosan locsoljuk a combokat a szósszal. Érdemes a húst sütés közben lefedni, majd időközönként ellenőrizni, kell-e még rájuk szósz.

5 percig hagyjuk pihenni a combokat, mielőtt tálalnánk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük