Egyszerű, kakaós bögrés sütemény: az utolsó pillanatban is elkészítheted

4
Nyomtatás
kscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű kakaós finomságot félbe is vághatod, a lapokat lekvárral megkenve még ünnepibbé varázsolhatod.

Ha az utolsó pillanatban készítenél valamilyen süteményt, akkor ez a kakaós csoda a neked való, csak keverd egybe a hozzávalókat, és süsd meg a tésztát. Ha vinnél egy kis izgalmat a desszertbe, akkor a massza tetejét sütés előtt szórd meg durvára vágott dióval, mogyoróval vagy mandulával. A megsült tésztát kínálhatod mindenféle cicoma nélkül, bőven elég porcukorral meghinteni. Félbe is vághatod, majd megkenheted a lapokat édes krémmel vagy lekvárral, utána illeszd össze őket, úgy sokkal mutatósabb édességnek örülhetsz.

Más módon is ünnepibb ruhába öltöztetheted a süteményt, a tetejére kenhetsz citromos vagy mascarponés mázat, de a húsvéti hangulat kedvéért vidám marcipánfigurákkal vagy mini csokitojásokkal is feldobhatod.

Bögrés sütemény

ksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre langyos tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 evőkanál rum
  • porcukor a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval, sütőporral és kakaóval.

A tojásokat üssük fel egy tálba, a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet, olajat, rumot, végül pedig a lisztes keverékkel keverjük simára.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe.

A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-25 perc alatt (sütőtől függően több idő is lehet) süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük.

A süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon