
Egyszerű, kakaós bögrés sütemény: az utolsó pillanatban is elkészítheted

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert
Az egyszerű kakaós finomságot félbe is vághatod, a lapokat lekvárral megkenve még ünnepibbé varázsolhatod.
Ha az utolsó pillanatban készítenél valamilyen süteményt, akkor ez a kakaós csoda a neked való, csak keverd egybe a hozzávalókat, és süsd meg a tésztát. Ha vinnél egy kis izgalmat a desszertbe, akkor a massza tetejét sütés előtt szórd meg durvára vágott dióval, mogyoróval vagy mandulával. A megsült tésztát kínálhatod mindenféle cicoma nélkül, bőven elég porcukorral meghinteni. Félbe is vághatod, majd megkenheted a lapokat édes krémmel vagy lekvárral, utána illeszd össze őket, úgy sokkal mutatósabb édességnek örülhetsz.
Más módon is ünnepibb ruhába öltöztetheted a süteményt, a tetejére kenhetsz citromos vagy mascarponés mázat, de a húsvéti hangulat kedvéért vidám marcipánfigurákkal vagy mini csokitojásokkal is feldobhatod.
Bögrés sütemény

Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
- 2 darab tojás
- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre langyos tej
- 0.5 bögre olaj
- 2 evőkanál rum
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval, sütőporral és kakaóval.
A tojásokat üssük fel egy tálba, a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet, olajat, rumot, végül pedig a lisztes keverékkel keverjük simára.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-25 perc alatt (sütőtől függően több idő is lehet) süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük.
A süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images