Egyszerű, kakaós bögrés sütemény: az utolsó pillanatban is elkészítheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyszerű kakaós finomságot félbe is vághatod, a lapokat lekvárral megkenve még ünnepibbé varázsolhatod.
Ha az utolsó pillanatban készítenél valamilyen süteményt, akkor ez a kakaós csoda a neked való, csak keverd egybe a hozzávalókat, és süsd meg a tésztát. Ha vinnél egy kis izgalmat a desszertbe, akkor a massza tetejét sütés előtt szórd meg durvára vágott dióval, mogyoróval vagy mandulával. A megsült tésztát kínálhatod mindenféle cicoma nélkül, bőven elég porcukorral meghinteni. Félbe is vághatod, majd megkenheted a lapokat édes krémmel vagy lekvárral, utána illeszd össze őket, úgy sokkal mutatósabb édességnek örülhetsz.
Más módon is ünnepibb ruhába öltöztetheted a süteményt, a tetejére kenhetsz citromos vagy mascarponés mázat, de a húsvéti hangulat kedvéért vidám marcipánfigurákkal vagy mini csokitojásokkal is feldobhatod.
Bögrés sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
- 2 darab tojás
- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre langyos tej
- 0.5 bögre olaj
- 2 evőkanál rum
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, forgassuk egybe a sóval, sütőporral és kakaóval.
A tojásokat üssük fel egy tálba, a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet, olajat, rumot, végül pedig a lisztes keverékkel keverjük simára.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-25 perc alatt (sütőtől függően több idő is lehet) süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük.
A süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images