A nyár kincsei üvegbe zárva, lekvárok, befőttek és szörpök – 9 kedvenc receptünket mutatjuk

lekvárlapozgatóct
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A befőzés hagyomány, minden családban akad egy lelkes jelentkező, aki a kertben termett vagy a piacon beszerzett nyári kincseket elteszi télire.

A nyár ízeit lekvárok, befőttek, kompótok és szörpök formájában raktározhatjuk el, hogy aztán ősszel vagy télen előkerüljenek, hogy egy finom itallal vagy egy gyümölcsös süteménnyel idézzük fel a nyarat.

Manapság sokféle jó minőségű lekvárt, befőttet vagy szörpöt lehet találni a boltok kínálatában, azonban a házi készítésűnek nincs párja. Eleve jó érzés, hogy tudjuk, mi kerül az üvegbe, mert mi tesszük el - maradhatunk a hagyományos vonalnál, de ha elég bátrak vagyunk és szeretjük a különlegesebb ízeket, akkor az üveg tartalmát bátran kombinálhatjuk, játszhatunk az ízekkel.

A most következő képes összeállításban kedvenc üvegbe zárt receptjeinket gyűjtöttük össze, van köztük szörp, édes zamatú lekvár, roppanós gyümölcshúsú befőtt is.

Cover: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük