A nyár kincsei üvegbe zárva, lekvárok, befőttek és szörpök – 9 kedvenc receptünket mutatjuk
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
A befőzés hagyomány, minden családban akad egy lelkes jelentkező, aki a kertben termett vagy a piacon beszerzett nyári kincseket elteszi télire.
A nyár ízeit lekvárok, befőttek, kompótok és szörpök formájában raktározhatjuk el, hogy aztán ősszel vagy télen előkerüljenek, hogy egy finom itallal vagy egy gyümölcsös süteménnyel idézzük fel a nyarat.
Manapság sokféle jó minőségű lekvárt, befőttet vagy szörpöt lehet találni a boltok kínálatában, azonban a házi készítésűnek nincs párja. Eleve jó érzés, hogy tudjuk, mi kerül az üvegbe, mert mi tesszük el - maradhatunk a hagyományos vonalnál, de ha elég bátrak vagyunk és szeretjük a különlegesebb ízeket, akkor az üveg tartalmát bátran kombinálhatjuk, játszhatunk az ízekkel.
A most következő képes összeállításban kedvenc üvegbe zárt receptjeinket gyűjtöttük össze, van köztük szörp, édes zamatú lekvár, roppanós gyümölcshúsú befőtt is.
Cover: Getty Images