Borsós-sonkás puffancs pár hozzávalóból: pillanatok alatt kész a laktató fogás
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Hogy mi az igazi kihívás? Hétköznap finom és változatos vacsorát készíteni úgy, hogy esetleg másnap ebédre is jusson belőle.
Hívhatod maradékmentőnek is ezt az ételt, de egyszerűen csak arról van szó, hogy gyorsan, a kamrában megtalálható alapanyagokból készíthetsz finom, laktató, a gyomrot nem megterhelő fogást.
A fasírtfélék mindig jó ötletnek bizonyulnak, gyorsan elkészülnek és ízlés szerint húsfélét vagy csak zöldséget, esetleg ezek kombinációját keverheted hozzájuk. Ha teljesen húsmenteset szeretnél, akkor készítsd laktató és egészséges vöröslencséből, de ha húst ennél, akkor is lehet diétás, ha pulykahúsból, sütőben sütöd meg. Ez a fasírt a kettő kombinációja, sonka és zöldborsó gazdagítja.
Borsós-sonkás puffancs
Hozzávalók 6 adaghoz
Puffancs:
- 70 gramm liszt
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 1 darab tojás
- 90 milliliter víz
- 150 gramm sonka
- 90 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Mártogatós:
- 110 milliliter tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál petrezselyem
Elkészítés:
Készítsük el a mártogatóst. A tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet keverjük össze egy tálban. Takarjuk le, tegyük a hűtőbe pihenni.
A sütőport és a lisztet keverjük össze, ássunk egy mélyedést a közepébe, majd üssük bele a tojást. Lassan öntsünk hozzá vizet, annyit, amennyivel puha tésztát nem kapunk.
Ha friss borsót használunk, főzzük elő enyhén sós vízben. Ha zöld színűre szeretnénk a tésztát, egy részét le is pürésíthetjük.
A sonkát kockázzuk fel, majd a borsóval együtt keverjük a tésztához, majd ízesítsük borssal. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd mindig egy evőkanállal vegyünk ki a tésztából, tegyük a serpenyőbe és süssük mindkét oldalát 2-3 percig. Ízlés szerint szórjunk rá apróra vágott petrezselymet.
Kínálhatjuk az elkészített mártogatóssal, de körettel kiadósabb főételt kapunk.
Fotó: Getty Images