Készíts jópofa kekszet halloweenra: a boszorkányujjakat imádni fogják

7
Nyomtatás
boszorkányujj
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Lepd meg a vendégeidet ezzel a jópofa keksszel, és csapjatok egy szuper halloweeni bulit, a menü sztárja lesz ez a süti.

Bár itthon még mindig nem annyira népszerű a halloween, mint Amerikában, egyre többen faragnak tököt és sütnek jópofa vagy épp ijesztő sütiket október végén. Ha te is ebbe a táborba tartozol, de még nem találtad meg álmaid halloweeni sütijét, akkor most segítünk egy kicsit. 

Az eredeti receptet egy szuper amerikai gasztroblogon találtam, és nem sokat változtattam rajta, hiszen ott tudják igazán, hogyan kell isteni, mégis látványos halloweeni sütiket készíteni. Ahhoz, hogy realisztikus legyen, ne csak egyenes rudakat sodorj a tésztából, formázd meg az ujjperceket, a ráncokat, a körmöt. Utóbbihoz blansírozott, de héjas mandulát is használhatsz. 

Ha igazán ijesztő ujjakat készítenél, piros dzsemmel ragaszd oda a mandulát, de olvasztott csokival is dolgozhatsz, az is ugyanúgy működik. 

Boszorkányujjak

boszorkányujj2

Hozzávalók 60 darabhoz

  • 220 gramm vaj
  • 120 gramm porcukor
  • 100 gramm cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 tk mandulakivonat
  • 370 gramm liszt
  • 1 csipet
  • 60 szem mandula
  • 200 gramm bármilyen piros dzsem
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a kétféle cukorral. Utána keverjük bele a tojást és a kétféle kivonatot. Ha egynemű az alap, szitáljuk bele a lisztet és a sót, forgassuk bele. Ha összeállt a tészta, fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe minimum 1 órára.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Vegyük ki a hűtőből a tészta negyedét. Formázzunk belőle rudakat, kb. akkorákat, mint a mutatóujjunk, de annál lehet picit vastagabb. Az ujjak tetejére tegyünk egy mandulát, nyomjuk bele a tésztába, hogy ott maradjon. Hogy realisztikusabb legyen az ujj, picit nyomjuk be a tészta oldalait, hogy ujjperceket képezzünk. Ezek köré készítsünk „ráncokat”, egy éles késsel óvatosan csíkozzuk be. Az elkészült ujjakat tegyük az előkészített tepsire. Járjunk el így a maradék tésztával is.

Toljuk őket a sütőbe 18-20 percre, míg az aljuk halványbarna nem lesz.

A mandulákat szedjük le az ujjak tetejéről, a helyükre kenjünk piros dzsemet, majd ragasszuk rá vissza őket. Hagyjuk picit, hogy a dzsem is megkössön, majd kínálhatjuk is. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon