Selymes krémsajt rengeteg zöldfűszerrel – Így készül a Boursin házilag
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyerekkoromban a trappistán kívül nem ismertem más sajtot, illetve a kenyérre kenhetők közül az ömlesztettet, a medvét.
Nagyon nagy újdonság volt, amikor anyu Boursint hozott külföldről. Teljesen más íze volt, mint az addig megkóstolt sajtoknak, olyannyira, hogy egy ültő helyemben meg is ettem szinte az egészet.
A Boursin francia, lágy, krémes sajt, amely kenyérre kenve és mártogatósként is tökéletesen megállja a helyét. Különféle krumplis ételekhez is kiválóan illik, igazából mindenhez, legyen az saláta vagy egy szelet pirítós. A Boursint a benne található sokféle zöldfűszer teszi különlegessé és egyedivé. Ha ezeket beszerezzük és összekeverjük jó minőségű, zsíros krémsajttal, akkor otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük.
Házi boursin
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm krémsajt (natúr)
- 100 gramm vaj (szobahőmérsékletű)
- 1 kávéskanál só
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 evőkanál parmezán (reszelt)
- 1 kávéskanál kapor (szárított)
- 0.5 kávéskanál majoranna (morzsolt)
- 0.5 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- 0.5 kávéskanál snidling (apróra vágva)
- 1 csipet bors
- 1 csipet kakukkfű
- 1 kávéskanál petrezselyem (szárított)
Elkészítés:
Egy tálban jól keverjük össze a krémsajtot és a vajat. Adjuk hozzá a fűszereket, azokkal is jó alaposan keverjük össze. Tegyük egy légmentesen záródó edénybe, majd tegyük pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Fotó: Getty Images