Fördős Zé avokádós, egészséges, glutén-és laktózmentes csokipudingja

csokipudi
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ebben a desszertben nincsenek allergének, mégis krémes, csodálatosan csokis finomság ropogós grillázzsal a tetején.

Ez a recept főzés nélkül, 5 perc alatt készül, ennyi idő kell ahhoz, hogy egy érett avokádóból olyan élethű csokipudingot állítsunk elő, hogy senki nem állapítja meg a turpisságot. Nincs benne liszt, nincs benne tej, egy igazi laktóz- és gluténmentes superfood.

A krémes pudingot egy kesudióból készült grillázs egészíti ki. Csodálatos kontrasztot képez a ropogós, karamellás, pirított keverék a lágy desszert tetején, így lesz kerek egész belőle, nem érdemes kihagyni.

Így lesz puha az avokádó

Egy dologra fontos nagyon odafigyelni: kemény, éretlen avokádóból nem érdemes nekiállni. Ha nem találtok érett avokádót, tegyétek egy papírzacskóba egy banán társaságában néhány napra, és csodálatosan puha lesz. 

Brazil csokoládépuding

brazil csokipuding

Hozzávalók 4 adaghoz

A pudinghoz

  • 1 darab érett avokádó
  • 40 gramm porcukor
  • 150 gramm kókusztej
  • 40 gramm kakaópor

A kesugrillázshoz

  • 150 gramm kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csipet
  • 150 gramm kesudió
  • ízlés szerint étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A puha avokádót, a porcukrot, a kókusztejet és a kakaóport botmixerrel addig turmixoljuk, amíg egy igazi csokipuding képét nem ölti magára a krém. Ennyi! Hogy legyen hozzá egy kis ropogtatnivaló, egy lábosban lepirítjuk a kesudiót, félretesszük, majd ugyanebben a lábosban kevergetés nélkül addig karamellizáljuk a cukrot a mézzel, a vízzel és a sóval, míg szép borostyánszínű lesz. Visszadobjuk bele a pörkölt kesudiót, és az egészet egy olajjal kikent tepsire öntjük, hogy megszilárduljon. Végül összetörjük, a lehűtött avokádós puding tetejére szórjuk, és megesszük az egészet. 

Ha pedig avokádó helyett inkább banánra vagy más pudingra fáj a fogad, kattints erre.
 

Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük