Sütőben sült fokhagymás cukkinikorongok - Egészséges és nagyon finom köret bármilyen hús mellé
A sütőben sült fokhagymás, zöldfűszeres páccal leöntött cukkinikorongok finomak és nagyon egészségesek is.
A cukkini isteni és egészséges zöldség, amelyet érdemes beiktatni a mindennapjaidba, mert tele van rostokkal és a hidratálásban is segít. Semleges ízű, így igazából bármivel fűszerezheted, sőt, érdemes bátran ízesíteni. Ha diétázol, akkor is nagy segítségedre lesz: ha spagettirajongó vagy, akkor készíthetsz ebből a zöldségből „tésztát”, amelyet aztán bármilyen szósszal, például bolognaival is leönthetsz.
Ha pedig sült krumplit nassolnál, akkor is érdemes kipróbálnod helyette a cukkinit, mint egy fokkal egészségesebb változatot. A lisztbe akár fűszereket is keverhetsz, hogy még izgalmasabb legyen, de egy kevés keményítőt is, hogy igazán jól ropogjon.
A cukkinit tisztítsuk és hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában hasábokra. Tegyük egy szűrőbe, és hagyjuk pihenni 10 percet. Törölgessük meg a hasábokat, és hempergessük meg lisztben, ügyelve, hogy mindenhol befedje őket. Fektessük egy liszttel megszórt tálcára.
Öntsünk olajat egy serpenyőbe, és forrósítsuk fel a tűzhelyen. Tegyük bele a cukkinihasábokat, és süssük őket aranybarnára. Ha kész, egy szűrőkanállal szedjük ki és tegyük papírtörlővel letakart tányérra, hogy a felesleges olajat felszívja róluk. Sózzuk meg ízlés szerint.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu