Édes, puha cékla sós feta sajttal: egészséges, laktató fogás pár hozzávalóból
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Minimalista, mégis valódi ízbomba ez a saláta, alig kell hozzá valami, de elképesztő ízkombináció lesz a végeredmény.
Amiben feta sajt van, annak nálam nyert ügye van, szóval nem volt nehéz dolga ennek a céklasalátának sem. Minimalista fogás, pár alapanyag kell csak hozzá, mégis valódi ízbomba, az édes, a sós és a savanykás ízek keverednek benne, de tökéletes harmóniában.
Sokféleképpen variálható a recept: alapvetően főtt céklából készül, de ha édesebb és krémesebb végeredményre vágytok, sütőben is megsüthetitek a zöldséget. A pirított dió nem kötelező eleme a receptnek, de nagyon jót tesz a salátának a ropogósság. Citromos vinaigrette helyett balzsamecettel is nyakon önthetitek, de akár natúr görög joghurttal is kínálhatjátok.
Céklasaláta
Hozzávalók 6 személyre
Saláta
- 4 közepes darab cékla
- 100 gramm feta sajt
- 2 evőkanál petrezselyem
- opcionális pirított dió
Citromos vinaigrette
- 3 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Főzzük meg a céklát kb. 45 perc alatt, mikor puha, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra a feta sajttal együtt.
A petrezselymet aprítsuk össze, ha használunk diót, pirítsuk meg.
Keverjük össze a céklát, fetát, petrezselymet, diót.
A vinaigrette hozzávalóit - a fokhagymát zúzzuk össze - tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze.
Öntsük nyakon a salátát a vinaigrette-tel, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images