Színes zöldséges tészta összsütve: hús nélkül is finom és laktató
A tészta egy kis zöldséggel és sajttal tökéletes könnyű ebéd lehet.
Ha valami mutatós, színes ebédet tennél az asztalra, amelynek már a látványától összefut az ember szájában a nyál, ez a recept a tökéletes választás. Az már csak hab a tortán, hogy semmi munkával készül, mire kifő a tészta, elkészül a szósz is, aztán már csak össze kell forgatni a kettőt.
Ha nincs kedved/időd a cékla főzésével bíbelődni, szerencsére már egyre több helyen vehetsz előfőzött, vákuumcsomagolt zöldséget, mi is azt használtunk ehhez a recepthez.
A cékla szuperül színez és ízesít is egyben, a markáns zamatán azonban érdemes finomítani egy kevés olívaolajjal és citromlével, de a sós feta sajt is jól kiegészíti. Hogy még ízletesebb legyen, fokhagymát és chilit is érdemes keverni bele, utóbbiból akár frisset is használhatsz.
A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.
Az összekockázott főtt céklát, a megpucolt fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, sót, borsot, chilit tegyük egy aprítógépbe. Pürésítsük le a hozzávalókat, míg krémes szószt nem kapunk.
A leszűrt tésztát forgassuk egybe a céklaszósszal, majd citromlével ízesítsük.
Feta sajttal megszórva, olívaolajjal meglocsolva, bébispenóttal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu