Omlós, cheddar sajtos pogácsa: sütőporos a tésztája

4
Nyomtatás
cheddar-sajtos-pogacsa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus pogácsát vétek nem szeretni, azonban talán még nagyobb hiba lenne, ha néha nem turbóznánk fel némi extra ízzel. Ezúttal egy cheddar sajttal és tejszínnel megbolondított variációt mutatunk!

Ezek a mennyei cheddar sajtos pogácsák alig valamiből készülnek, mégis rendkívül izgalmasak és finomak lesznek. Akár uzsonnára, akár vendégvárósnak is tökéletes ötlet.

Sok cheddar sajt, fekete bors, tejszín kerül bele, és a végén, ízlés szerint, még metélőhagymát is tehetsz bele. És hogy mennyi időt kell rászánnod? Alig 25 percet.

Cheddar sajtos pogácsa

cheddar-sajtos-pogacsa

Hozzávalók 20 darabhoz

A pogácsához:

  • 260 g búzaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 120 g cheddar sajt
  • 1 tk. bors
  • 10 g metélőhagyma
  • 250 ml tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra.

A metélőhagymát aprítsuk fel. A sajtot reszeljük le.

A lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze.

Tegyük egy nagy tálba a lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, a borsot és a metélőhagymát. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük tovább, amíg össze nem áll.

A tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre, és gyúrjuk át. Ezután nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm-es vastagságúra. Egy kb. 2,5 cm-es átmérőjű pogácsakiszúróval szaggassuk ki a pogácsákat.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük bele a pogácsákat egymástól kb. 2 cm távolságra.

A pogácsákat kenjük meg tejjel vagy egy kis tejszínnel, ettől szépen megpirul majd a tetejük.

 A pogácsákat süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.

A sütőből kivéve melegen tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon