Gyors sajtos pogácsa angol módra: sütőporos a tésztája
Nagyon omlós ez a sajtos pogácsa, ráadásul gyerekjáték az elkészítése, kezdőként is bátran állj neki.
Ezek a mennyei cheddar sajtos pogácsák alig valamiből készülnek, mégis rendkívül izgalmasak és finomak lesznek. Akár uzsonnára, akár vendégvárósnak is tökéletes ötlet.
Sok cheddar sajt, fekete bors, tejszín kerül bele, és a végén, ízlés szerint, még metélőhagymát is tehetsz bele. És hogy mennyi időt kell rászánnod? Alig 25 percet.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
A metélőhagymát aprítsuk fel. A sajtot reszeljük le.
A lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze.
Tegyük egy nagy tálba a lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, a borsot és a metélőhagymát. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük tovább, amíg össze nem áll.
A tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre, és gyúrjuk át. Ezután nyújtsuk ki kb. 2-2,5 cm-es vastagságúra. Egy kb. 2,5 cm-es átmérőjű pogácsakiszúróval szaggassuk ki a pogácsákat.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük bele a pogácsákat egymástól kb. 2 cm távolságra.
A pogácsákat kenjük meg tejjel vagy egy kis tejszínnel, ettől szépen megpirul majd a tetejük.
A pogácsákat süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
A sütőből kivéve melegen tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu