Pikáns chilis-lime-os kukoricasaláta - A legjobb nyári köret grillhúsok mellé
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pillanatok alatt összedobhatod ezt a kukoricasalátát, amely a legegyszerűbb húst is feldobja.
A kukorica nemcsak isteni strandkaja, hanem remek köret is. Főzve is nagy kedvenc, de ha grillen készíted, akkor egészen más ízvilágot kapsz. Ha csak konzerved van otthon, kapd elő, mert krémlevesnek is jó alapanyag, csupán tejszínre és némi fűszerre van szükség hozzá.
A konzervet salátának is elkészítheted, főleg grillszonban lesz nagy kedvenc. Minden roppanós és puha zöldség illik hozzá, az öntet lehet majonézes, tejfölös, de ha csak egy kevés lime-ot csepegtetsz rá és fűszerekkel összeforgatod, akkor sem lőhetsz mellé. Tíz perc munka van vele, de ha grillezett kukoricából készíted, kicsit izgalmasabb lesz, érdemes úgy is kipróbálni.
Chilis, lime-os kukoricasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 doboz kukoricakonzerv
- 2 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab lime
- 100 gramm tejföl
- 1 csokor petrezselyem (friss)
- ízlés szerint chili
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A paprikát kockázzuk fel, a hagymát is vágjuk apróra. A kukoricáról öntsük le a levet.
Forgassunk össze minden alapanyagot, sózzuk, borsozzuk, majd csorgassuk rá fél lime levét. A másik felét vágjuk gerezdekre, tegyük a salátára. Tálalásig pihentessük hűtőben.
Készülhet grillezett kukoricából is, ehhez csövet használjunk, vágjuk le a szemeket róla, úgy forgassuk össze a többi hozzávalóval.
Fotó: Getty Images