Sütés nélküli citromgolyó porcukorba forgatva – Tejszíntől krémes a tésztája

citromos fehércsokis golyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészen különleges ez a citromos golyó, egyszerre édes, fanyar és krémes.

A citromos édességek egészen különlegesek, mert egyszerre érződik bennük az édes és a kicsit fanyarabb íz. A citrom nem csak édességekhez illik, akár még tésztaszósznak is kiváló.

A desszertek vonalán maradva, a citromkrém vajas tésztára kerülve is csodás és nem is kell vele sokat dolgozni. A másik nagy kedvenc a sütés nélkül készülő desszert, amelyből rengetegféle van, például ez a fehér csokis kókuszgolyó. A kettőt kombinálva pedig fehér csokis-citromos golyók készülnek, amelyeket a tejszín tesz elképesztően selymessé. Arra vigyázz, hogy a csoki miatt hamar megolvad, így tartsd hidegen, úgy tálald. 

Citromgolyó

citromos fehércsokis golyó recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 150 gramm fehér csokoládé
  • 1 darab citrom leve
  • 40 gramm vaj
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 20 gramm porcukor
  • 60 gramm babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit törjük apró darabokra, facsarjuk rá egy citrom levét, tegyük egy tálba. 

A babapiskótát daráljuk meg.

Egy edényben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat. Keverjük bele a tejszínt, és folyamatosan kevergetve várjuk meg, amíg egy kicsit bugyogni kezd, de ekkor azonnal zárjuk el a gázt alatta, majd öntsük rá a fehér csokis citromlére. Kevergessük, amíg a csoki teljesen elolvad. Keverjük hozzá a darált babapiskótát is. Amikor kihűlt, tegyük be pihenni a hűtőbe.

Amikor kicsit megszilárdult, vegyük ki a hűtőből, formázzunk belőle golyókat. Hempergessük meg őket porcukorban, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább egy órára tálalás előtt. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük