Sütés nélküli citromgolyó porcukorba forgatva – Tejszíntől krémes a tésztája
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Egészen különleges ez a citromos golyó, egyszerre édes, fanyar és krémes.
A citromos édességek egészen különlegesek, mert egyszerre érződik bennük az édes és a kicsit fanyarabb íz. A citrom nem csak édességekhez illik, akár még tésztaszósznak is kiváló.
A desszertek vonalán maradva, a citromkrém vajas tésztára kerülve is csodás és nem is kell vele sokat dolgozni. A másik nagy kedvenc a sütés nélkül készülő desszert, amelyből rengetegféle van, például ez a fehér csokis kókuszgolyó. A kettőt kombinálva pedig fehér csokis-citromos golyók készülnek, amelyeket a tejszín tesz elképesztően selymessé. Arra vigyázz, hogy a csoki miatt hamar megolvad, így tartsd hidegen, úgy tálald.
Citromgolyó
Hozzávalók 6 adaghoz
- 150 gramm fehér csokoládé
- 1 darab citrom leve
- 40 gramm vaj
- 3 evőkanál habtejszín
- 20 gramm porcukor
- 60 gramm babapiskóta
Elkészítés:
A fehér csokit törjük apró darabokra, facsarjuk rá egy citrom levét, tegyük egy tálba.
A babapiskótát daráljuk meg.
Egy edényben alacsony lángon olvasszuk fel a vajat. Keverjük bele a tejszínt, és folyamatosan kevergetve várjuk meg, amíg egy kicsit bugyogni kezd, de ekkor azonnal zárjuk el a gázt alatta, majd öntsük rá a fehér csokis citromlére. Kevergessük, amíg a csoki teljesen elolvad. Keverjük hozzá a darált babapiskótát is. Amikor kihűlt, tegyük be pihenni a hűtőbe.
Amikor kicsit megszilárdult, vegyük ki a hűtőből, formázzunk belőle golyókat. Hempergessük meg őket porcukorban, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább egy órára tálalás előtt.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors