10 perces citromos spagetti – Az olaszok imádják a frissítő pastát
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Ennél egyszerűbb, mégis finomabb tésztaételt keresve sem találni, pedig csak citrommal van ízesítve.
Létezik tejszínes változata is, de nélküle még frissítőbb és izgalmasabb ez a citromos spagetti, amiben tényleg csak frissen facsart citromlé és parmezán van.
Amíg az ember várja, hogy kifőjön a tészta, addig csak annyi a dolga, hogy belefacsarjon egy citromot egy tálba. Ebbe aztán beleforgatja a gőzölgő tésztát, kevés parmezánnal ízesíti, és azon nyomban, melegében meg is eheti - tényleg 10 perc munkájába került.
Citromos spagetti
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm spagetti
- 1 darab citrom (leve és héja)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 30 gramm parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dente-re.
Egy tálat kenjünk ki fokhagymával, reszeljünk bele citromhéjat (biocitromot használjunk), facsarjuk bele a citromlevet, öntsünk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a kifőtt és leszűrt tésztát, majd keverjünk hozzá parmezánt.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés plusz parmezánnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!