10 perces citromos spagetti – Az olaszok imádják a frissítő pastát

spagetti al limone cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennél egyszerűbb, mégis finomabb tésztaételt keresve sem találni, pedig csak citrommal van ízesítve.

Létezik tejszínes változata is, de nélküle még frissítőbb és izgalmasabb ez a citromos spagetti, amiben tényleg csak frissen facsart citromlé és parmezán van.

Amíg az ember várja, hogy kifőjön a tészta, addig csak annyi a dolga, hogy belefacsarjon egy citromot egy tálba. Ebbe aztán beleforgatja a gőzölgő tésztát, kevés parmezánnal ízesíti, és azon nyomban, melegében meg is eheti - tényleg 10 perc munkájába került. 

Citromos spagetti

spagetti al limone recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm spagetti
  • 1 darab citrom (leve és héja)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 30 gramm parmezán
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dente-re.

Egy tálat kenjünk ki fokhagymával, reszeljünk bele citromhéjat (biocitromot használjunk), facsarjuk bele a citromlevet, öntsünk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a kifőtt és leszűrt tésztát, majd keverjünk hozzá parmezánt.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés plusz parmezánnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük