Habkönnyű citromkrém vaníliapudinggal dúsítva, cseresznyével rétegezve
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szezonális gyümölccsel rétegezve igazán frissítő édességet kapsz, egy könnyed ebéd után ez a tökéletes nyári desszert.
Nagyon könnyű és friss ez a citromos pohárkrém, egy forró napon is jólesik elkanalazni. Az alapját krémsajt és vaníliapuding alkotja, de habtejszín is kerül bele, attól lesz légiesebb, lágyabb a krém.
Citromból biót érdemes beszerezni, ugyanis nem csak a levére, a héjára is szükség lesz. A rétegek közé bármilyen szezonális gyümölcsöt pakolhatsz, legyen az cseresznye, eper vagy málna. Ha szeretnéd, gyümölcs helyett valamilyen összetört kekszet is használhatsz, vajassal, kakaóssal rétegezve is isteni lesz.
A vaníliapuding nem csak ízben ad hozzá egy pluszt a desszerthez, az állagát is javítja, kanalazható, sűrű krém lesz a végeredmény.
Citromkrém vaníliapudinggal
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 250 milliliter tej
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor (20 g)
- 60 milliliter citromlé
- 2 evőkanál citromhéj
- 175 gramm krémsajt
- 120 gramm porcukor
- 200 gramm habtejszín
- 300 gramm cseresznye
Elkészítés:
A tejet keverjük csomómentesre a pudingporral, majd alacsony láng felett főzzük sűrűre folyamatos kevergetés közben. Húzzuk le a tűzről, fedjük le fóliával, hogy ne legyen bőrös a teteje, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémsajtot, a porcukrot, a citrom levét és héját robotgéppel keverjük krémesre. Ha kihűlt a puding, azt is keverjük el benne, dolgozzuk a krémbe.
Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, majd forgassuk a krémsajtos-pudingos krémbe.
A cseresznyét magozzuk ki.
Készítsünk elő 4 darab fagylaltkelyhet vagy tálkát, majd kanalazzunk mindegyikbe citromkrémet, nagyjából a tálka feléig. Utána jöhet rá 4-5 szem cseresznye, ismét egy réteg krém, zárásként pedig szintén cseresznye.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors