Illatos, foszlós kevert süti gyömbérrel és fahéjjal: bármilyen gyümölcsöt keverhetsz bele
Az illatos gyömbéres-fahéjas kevert süti álomfinom, és a kezdőknek is sikerülni fog.
Nemcsak azért érdemes elkészíteni ezt az energiagolyót, mert nagyon finom, hanem mert nagyon egészséges nasi is egyben. A gyömbér az egyik legjobb természetes immunerősítő és gyulladáscsökkentő, a citrom pedig C-vitaminnal tölti fel a szervezetet. A zabpehely rostban gazdag, és szuper energia-, a kesudió és a mogyoró pedig nagyon jó növényi fehérjeforrás.
Mindezek mellett már csak hab a tortán, hogy egy finom, sütés nélkül készült édességről van szó, amit nagyjából 10 perc összeállítani. Ha picit édesebbre készítenéd, nyugodtan emeld meg a méz mennyiségét, a massza állagát pedig őrölt zabpehely vagy kesudió segítségével állítsd be.
A zabpelyhet tegyük aprítógépbe, daráljuk le, míg olyan nem lesz, mint a liszt. Adjuk hozzá a kesudiót, azzal is daráljuk tovább, míg szinte por nem lesz belőle.
A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki, 3 evőkanálnyira lesz szükségünk.
Tegyünk minden hozzávalót az aprítógépbe, majd kezdjük el összedolgozni a masszát. Ha nehezen áll össze, kézzel is rásegíthetünk, egynemű gombócnak kell lennie. Ha túl ragacsos, mehet még hozzá egy kevés darált zabpehely vagy kesudió, ha túl száraz, akkor pedig méz vagy mogyoróvaj.
A masszából készítsünk diónyi (vagy kisebb) golyókat, ha szeretnénk, hempergessük meg őket kókuszreszelékben.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu