Citromos-kókuszos sütemény édes krémmel borítva: sütés nélkül készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha neked sincs kedved a sütő mellett ácsorogni, készítsd el ezt a mennyei édességet.
Mutatós, sütés nélkül készül és isteni finom az alábbi édesség, a kókusz és a citrom íze dominál mind a tésztában, mind a krémben. Az alapja darált keksz, amelyet - az előbb említett hozzávalókon kívül - sűrített tejjel és vajjal kell kikeverni, majd a formába nyomkodni és kész is van. A krém sem bonyolultabb: vaj, cukor és citromlé keveréke, de amilyen egyszerű, annyira finom.
A kókuszos édesség kicsit hasonlít a horvát sütire, a bela bajaderára, de talán még annál is finomabb, ugyanis az alábbi desszertben a kókusz mellett a citrom kapja a főszerepet. A friss citromlé és citromhéj ellensúlyozza a krém édességét és picit frissebbé teszi az összhatást. Tökéletes nyári süti, ha nincs kedved a konyhában álldogálni, mindenképp próbáld ki.
Citromos-kókuszos sütemény
Hozzávalók 20 szelethez
Alap:
- 80 gramm vaj
- 250 gramm sűrített tej (cukrozott)
- 250 gramm darált keksz
- 90 gramm kókuszreszelék
- 1 darab biocitrom
Krém:
- 200 gramm porcukor
- 70 gramm vaj
- 4 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
Béleljünk ki sütőpapírral egy nagyjából 20x25 centis tepsit.
Alap:
A darált kekszet keverjük össze a kókuszreszelékkel és 1 citrom reszelt héjával. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a sűrített tejet és 1 citrom levét. Gyúrjuk össze a masszát, majd nyomkodjuk az előkészített tepsibe, végül tegyük a hűtőbe.
Krém:
A porcukrot keverjük habosra a puha vajjal és a citromlével, ha túl sűrű, mehet hozzá még egy kis citromlé. Kenjük a krémet a süti tetejére, szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük vissza a hűtőbe, míg teljesen megszilárdul.
Vágjuk szeletekre, majd kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors