Puha citromos sütemény ricottával – Ebéd után tökéletes desszert

citromos ricottás süti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A főétkezések utáni édességvágyam nem lankad, csak egyre könnyedebb ízekre vágyom.

Ez a sütemény nem túrótorta, hiszen ricottából készül, ami ugyebár nem túró. A ricotta a sajtkészítéskor megmaradt tejsavóból készül, ezért friss sajtnak számít.

Sokkal kevésbé karakteres ízű, mint a túró, így ha süteménybe tesszük, akkor a többi alapanyag sokkal hangsúlyosabban érvényesül. Jelen esetben ez a citrom, ami kellemesen friss és könnyed ízével egy kiadósabb ebéd után is tökéletes desszert lehet. 

Citromos-ricottás sütemény

citromos ricottás süt recepti

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 300 gramm ricotta
  • 100 gramm cukor
  • 50 gramm liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 darab citrom leve
  • díszítésnek porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A sárgáját verjük habosra a cukorral.

A ricottát, az olajat, a tojássárgáját és a citromlevet keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet, elektromos habverővel keverjük egyneművé. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habját.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

Egy tepsit vékonyan lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát. Süssük 45 percig, de a végén ellenőrizzük tűpróbával, hogy a belseje is kellőképpen átsült-e. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük