Puha, citromos trüffelgolyó – Sütés nélkül, villámgyorsan készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A fehér csoki édes íze és a citrom fanyarsága fantasztikus párost alkot ebben a krémes trüffelgolyóban.
A fehér csoki nem is igazi csokoládé, hisz cukorból, kakaóvajból és tejből készül, a köztudatban mégis csokiként él, ráadásul igen népes a rajongótábora. Az íze nagyon édes, így fanyarabb, savanykásabb ízekkel is jó párosítás lehet, például citrommal, mint az alábbi receptben. Ez a golyó sütés nélkül, pillanatok alatt elkészül, imádni fogja a család.
Ha mégis rászánod magad a sütő bekapcsolására, készíts fehér csokis muffint, ezt a banánosat érdemes kipróbálni, amely az édesszájúak kedvence lesz, de csokis keksz is készülhet fehérből.
Citromos trüffelgolyó
Hozzávalók 16 darabhoz
- 200 gramm fehér csokoládé
- 60 gramm vaj
- 1 darab citrom héja
- 1 teáskanál citromlé
- 3 evőkanál habtejszín
- porcukor (forgatáshoz)
Elkészítés:
A citrom héját reszeljük le. A csokit törjük össze minél kisebbre, tegyük egy tálba.
A vajat és a citrom héját kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a tejszínt. Várjuk meg, amíg felforrósodik, de ne forrjon, ekkor vegyük le a tűzről és öntsük a csokira. Addig keverjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a citrom levét is. Tegyük a masszát a hűtőbe pihenni legalább fél órára.
Amikor kivettük, kanállal szedjünk ki belőle kisebb adagokat és gyúrjunk belőlük gombócokat. Forgassuk őket porcukorba, majd fogyasztásig tegyük a hűtőbe.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors