Szaftos, banános muffin: a puha tésztába fehér csokoládé is kerül

bfmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A túlérett banán legjobb felhasználása, ha süteménymasszába kerül, sokkal gazdagabbá, szaftosabbá teszi a finomság tésztáját.

A túlérett banán mindig édesebb zamatú, sokkal lágyabb állagú, ezért olyan jó sütemények tésztájába keverni. A banános muffinba fehér csoki is kerül, amit finomra vágott dióra vagy mandulára lehet cserélni, vaníliakivonat helyett/mellett fahéj is mehet a tésztába, de fahéjas cukorral is érdemes megszórni a meleg muffinokat.

A muffin - a banánnak köszönhetően - másnapra is megőrzi szaftos állagát, a csomagolást is jól viseli, ezért, ha az idő engedi, érdemes előző nap összedobni, hogy másnap suliba vagy munkába édes finomságot tudjon magával vinni az ember.

Tipp

Az elkészült muffinok formából való kiszabadítása sokszor nagyon bosszantó tud lenni. Érdemes kapszlikba tölteni a masszát, vagy ha szilikonosban sülne, akkor zsiradékkal kell kikenni. A türelem is nagy erény, érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl a forma, csak utána szabad kiemelni a sütiket.

Ha viszont a jól bevált kapszlis módszernél marad az ember, érdemes trükköt bevetni, hogy még könnyebben ki lehessen szedni a muffinokat a formából. Miután a papírt belehelyezted a muffintepsibe, fújj rá olajsprayt, így gond nélkül ki tudod majd venni a kész muffint.

Banános, fehér csokis muffin

bfmct

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 3 darab banán
  • 10 dekagramm olvasztott vaj
  • 2 bögre liszt
  • 100 gramm fehér csoki
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük ki a hozzávalókat.

A banánokat pucoljuk meg (nagyobb banánból bőven elég lesz 2), a gyümölcsöt tegyük keverőtálba, majd villa segítségével törjük pürésre. Öntsük hozzá az olvasztott vajat, a vízgőz felett megolvasztott csokit és a cukrot, majd kézi habverő segítségével keverjük egybe az alapanyagokat. Körülbelül 1 percnyi keverés után a 2 darab tojás is kerüljön a masszába a sütőporral és a vaníliakivonattal együtt. Keverjük össze, utána a liszt felét és a tejet is öntsük a tálba, forgassuk egybe az alapanyagokat. Ha túl lágy, folyós a tészta, a maradék lisztet kis adagokban keverjük a masszába.

A muffintepsit béleljük ki kapszlikkal, majd fagyiadagoló segítségével töltsük meg a formákat. 180 fokos előmelegített sütőben 15-30 perc alatt süssük meg, tűpróbáig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük