Klasszikus coleslaw saláta joghurtos öntettel: krémes köret húsok mellé
Lassan kezdődik a grillszezon, a sült húsok vagy zöldségek mellé kínálj krémes coleslaw salátát, a kerti partik sztárja lesz.
Az amerikai káposztasaláta, vagyis a coleslaw hatalmas kedvenc, a ropogós zöldségeket krémes szósz öleli körül, húsok mellé tökéletes választás. Bár eredetileg csak majonézzel keverik össze a káposztát, hogy ne legyen túl tömény a szósz, most joghurttal lágyítottuk, így picit könnyedebb és még finomabb lett a végeredmény.
Ha több időd van, a majonézt házilag készítsd el, joghurt helyett pedig akár tejfölt is használhatsz. Ha szeretnéd, a fehér káposzta egy részét lilára cserélheted, mindenféle kombinációban isteni lesz ez a coleslaw saláta.
Coleslaw saláta joghurtos öntettel
Hozzávalók 6 adaghoz
Alap:
- 0.5 fej káposzta
- 1 nagy darab répa
Dresszing:
- 120 gramm majonéz
- 120 gramm joghurt
- 1.5 ek alma- vagy fehérborecet
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk cukor
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A káposzta külső, sérült levelét szedjük le, a többit reszeljük le. A répát pucoljuk meg, reszeljük le.
Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit. Öntsük a reszelt zöldségekre, forgassuk velük össze. Tegyük félre legalább 20 percre, de minél tovább áll, annál finomabb lesz.
Keverjük át, amikor tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!