Klasszikus coleslaw saláta joghurtos öntettel: krémes köret húsok mellé

6
Nyomtatás
káposztasaláta2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Lassan kezdődik a grillszezon, a sült húsok vagy zöldségek mellé kínálj krémes coleslaw salátát, a kerti partik sztárja lesz.

Az amerikai káposztasaláta, vagyis a coleslaw hatalmas kedvenc, a ropogós zöldségeket krémes szósz öleli körül, húsok mellé tökéletes választás. Bár eredetileg csak majonézzel keverik össze a káposztát, hogy ne legyen túl tömény a szósz, most joghurttal lágyítottuk, így picit könnyedebb és még finomabb lett a végeredmény. 

Ha több időd van, a majonézt házilag készítsd el, joghurt helyett pedig akár tejfölt is használhatsz. Ha szeretnéd, a fehér káposzta egy részét lilára cserélheted, mindenféle kombinációban isteni lesz ez a coleslaw saláta.

Coleslaw saláta joghurtos öntettel

coleslaw

Hozzávalók 6 adaghoz

Alap:

  • 0.5 fej káposzta
  • 1 nagy darab répa

Dresszing:

  • 120 gramm majonéz
  • 120 gramm joghurt
  • 1.5 ek alma- vagy fehérborecet
  • 2 tk dijoni mustár
  • 2 tk cukor
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső, sérült levelét szedjük le, a többit reszeljük le. A répát pucoljuk meg, reszeljük le.

Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit. Öntsük a reszelt zöldségekre, forgassuk velük össze. Tegyük félre legalább 20 percre, de minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Keverjük át, amikor tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon