
Édes cseresznyeszirup nyárra: fagyira és sütire is rákanalazhatod

Az édes cseresznyeszirup mindent feldob, ennek az ellenállhatatlan finomságnak nem lehet ellenállni.
Régen a menzán az egyik ikonikus fogás a meggyszósz volt, melyet sült hús mellé kínáltak. Ezt sokkal élvezhetőbb formában, cseresznyével is el lehet készíteni, ha pedig inkább desszertet koronáznál meg vele, főzz belőle édes szirupot.
A finomságot bármilyen édességre rákanalazhatod, mindent feldob, legyen az pohárkrém, sajttorta, palacsinta vagy vaníliafagylalt. Ha különlegesebbre vennéd, akkor a szirup készítésénél 1-2 evőkanál cseresznyelikőr vagy pálinka is kerülhet a gyümölcs mellé.
Cseresznyeszirup

Hozzávalók 8 decihez
- 500 g magozott cseresznye
- 50 g vaj
- 80 g cukor
Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét a vajjal és a cukorral együtt tegyük lábasba, majd kezdjük el felmelegíteni. Addig főzzük, míg a cseresznye picit összeesik, levet ereszt, szirupos, picit ragacsos nem lesz a gyümölcsöt körülvevő szósz.
Rögtön, melegen is kínálható fagyi vagy süti mellé.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!