Hihetetlenül egyszerű csicseri-tócsni, ami a krumplisnál is finomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A tócsnit nem lehet nem szeretni, igazán ropogós, krumplis finomság. Viszont nem éppen egy könnyű fogás, a burgonya nagyon tömős, 1-2 darab bőven elég belőle. Ebből a csicseriborsós változatból azonban egy egész tállal meg bírnánk enni.
A csicseriborsó, a petrezselyem és a natúr joghurt találkozásából született ez az elképesztően finom tócsni. Krémes, kellemesen fűszeres belülről, kellően ropogós kívülről, egyszerűen tökéletes.
Ha igazán ropogós végeredményt szeretnénk elérni, akkor olajban érdemes kisütni a tócsnit, de egyáltalán nem kell, hogy ellepje. Vegyünk elő egy teflon vagy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, ebbe elég 1-2 evőkanál olaj, nem fog leégni a tócsnink, de szépen át fog sülni benne. Ha szeretnénk teljesen olajmentesen készíteni, akkor kisüthetjük a sütőben is, de akkor nem lesz olyan ropogós a külseje.
Én konzerves csicserit használtam alapnak, leszűrtem, majd konyhai papírtörlőn picit lecsöpögtettem. Szuper időspórolós megoldás, de természetesen készíthetjük főttből is. Petrezselyemmel a legfinomabb, de ízlés szerint tehetünk bele más zöldfűszereket is, snidlinggel is isteni. Fokhagymás-citromleves tejföllel tálaljuk.
Csicseri-tócsni
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 1 marék petrezselyem
- 1 darab tojás
- 1 doboz natúr joghurt (150 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál kömény
- 0.5 bögre liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
2. Aprítógépben dolgozzuk össze a csicserit és a petrezselymet, nem kell teljesen krémes állagot kapnunk, az a jó, ha picit darabos marad.
3. Adjuk hozzá - az olaj kivételével - a többi hozzávalót, majd dolgozzuk jól össze. Egy picit lágy, kanalazható masszát fogunk kapni.
4. Hevítsük fel az olívaolajat, tegyünk bele evőkanálnyi adagokat a tésztából, majd a kanál segítségével lapítsuk ki őket. Süssük mindkét oldalukat 5-5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Itassuk fel a felesleges olajat, tejföllel tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors