Hihetetlenül egyszerű csicseri-tócsni, ami a krumplisnál is finomabb

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A tócsnit nem lehet nem szeretni, igazán ropogós, krumplis finomság. Viszont nem éppen egy könnyű fogás, a burgonya nagyon tömős, 1-2 darab bőven elég belőle. Ebből a csicseriborsós változatból azonban egy egész tállal meg bírnánk enni.  

A csicseriborsó, a petrezselyem és a natúr joghurt találkozásából született ez az elképesztően finom tócsni. Krémes, kellemesen fűszeres belülről, kellően ropogós kívülről, egyszerűen tökéletes. 

Ha igazán ropogós végeredményt szeretnénk elérni, akkor olajban érdemes kisütni a tócsnit, de egyáltalán nem kell, hogy ellepje. Vegyünk elő egy teflon vagy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, ebbe elég 1-2 evőkanál olaj, nem fog leégni a tócsnink, de szépen át fog sülni benne. Ha szeretnénk teljesen olajmentesen készíteni, akkor kisüthetjük a sütőben is, de akkor nem lesz olyan ropogós a külseje. 

Én konzerves csicserit használtam alapnak, leszűrtem, majd konyhai papírtörlőn picit lecsöpögtettem. Szuper időspórolós megoldás, de természetesen készíthetjük főttből is. Petrezselyemmel a legfinomabb, de ízlés szerint tehetünk bele más zöldfűszereket is, snidlinggel is isteni. Fokhagymás-citromleves tejföllel tálaljuk.

Csicseri-tócsni

csicserirecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 450 gramm csicseriborsó (konzerv)
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 darab tojás
  • 1 doboz natúr joghurt (150 g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál kömény
  • 0.5 bögre liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Ha konzerv csicserit használunk, szűrjük le, hagyjuk, hogy lecsöpögjön. Ha nyers csicseriborsóval dolgoznánk, főzzük meg.

2. Aprítógépben dolgozzuk össze a csicserit és a petrezselymet, nem kell teljesen krémes állagot kapnunk, az a jó, ha picit darabos marad.

3. Adjuk hozzá - az olaj kivételével - a többi hozzávalót, majd dolgozzuk jól össze. Egy picit lágy, kanalazható masszát fogunk kapni.

4. Hevítsük fel az olívaolajat, tegyünk bele evőkanálnyi adagokat a tésztából, majd a kanál segítségével lapítsuk ki őket. Süssük mindkét oldalukat 5-5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Itassuk fel a felesleges olajat, tejföllel tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük