Aranybarnára sült csirke nuggets házilag - Ebben csak hús van
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A bundázott csirkefalatok otthon is elkészíthetőek, így biztos lehet benne, hogy csak hús van benne, ami több mirelit áruról nem mondható el.
Élénken él az emlékeimben a pillanat, amikor a nuggets megérkezett Magyarországra, akkor még gyerek voltam, az öcsémmel karöltve kóstoltuk meg, azonnal a kedvencünkké vált. A mirelit változatok azonban egyáltalán nem biztos, hogy csak csirkehúst tartalmaznak, van, amiben mindössze 27%-nyi van.
Szeretek mindent házilag elkészíteni, gyakran próbálom reprodukálni az utcai vagy gyorséttermi ételeket. A csirke nuggets is felkerült a listámra, amit többféle módon értelmeztem újra. A most megosztásra kerülő recept lett a győztes, és biztosan mindenki imádni fogja, mert gyorsan elkészül és nagyon finom.
Ezek a kis csirkefalatkák csak úgy etetik magukat, tálaljunk melléjük mártogatóst és sült burgonyát. Nyugodtan készíthetünk több csirkeérmét, fagyasztóban elállnak hetekig, bármikor elővehetjük őket, amikor megkívánjuk. Kinek kell a gyorséttermi nuggets, ha otthon sokkal jobbat készíthetsz?
Csirke nuggets
Hozzávalók 6 személyre
- 300 gramm csirkemellfilé
- 3 szelet kenyér (héja nélkül)
- 50 milliliter tej
- 50 gramm sajtkrém
- 1 csipet kakukkfű (szárított)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- szükség szerint zsemlemorzsa
- szükség szerint liszt
- 2 darab tojás
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
Vegyük elő a konyhai aprítógépet, tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, a három szelet kenyeret, tejet, sajtkrémet, sót, borsot, kakukkfüvet, és már indíthatjuk is az aprítást. Alapos összeturmixolás után (akkor jó, ha teljesen homogén az állaga) egy evőkanál segítségével készítsük el a klasszikus nuggets formákat. A legkönnyebb módszer, ha előkészítünk egy nagyobb méretű tálcát, egy tányérba lisztet öntünk, evőkanállal szedünk a húsmasszából, beletesszük a lisztbe és az ujjaink segítségével formáljuk meg a kis húspogácsákat.
Előveszünk két tálat, az egyikbe felütjük a tojásokat, a másikba zsemlemorzsát öntünk, a lisztes nuggetseket először tojásba mártjuk bele jó alaposan, majd a zsemlemorzsában hempergetjük meg. A paníros húsérméket egy tálcára tesszük. Ezután már csak a sütés van hátra, bő, forró olajban, szép aranybarnára sütjük a csirke nuggetseket, ha valaki nem szimpatizál az olajban sült finomsággal, 180 fokos légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sül.
Fotó: Getty Images