Így lesz igazán szaftos és finom a saslik – A fűszeres pác a titka
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Hiába készítünk egy finom, fűszeres pácot, ha nem hagyjuk benne elég ideig a húst és a zöldségeket - a jó sasliknak az idő a titka.
Grillszezonban kötelező saslikot készíteni. Az a jó ebben a műfajban, hogy bármit tehetünk a nyársra - csak zöldségeket, különböző húsokat, grillsajtot, mindenki elkészítheti a saját ízlésének megfelelő saslikot.
Ami azonban mindegyik esetén fontos, az a megfelelő pác és a pihentetési idő. Mindegy, hogy zöldségről vagy húsról van szó, sokkal finomabb és szaftosabb lesz, ha valamilyen ízes, fűszeres pácban pihen, lehetőleg több órán keresztül. Az alább olvasható receptben citromos-szójás pácot kap a hús, majd minimun 2 órára a hűtőbe kerül.
Ha csirkehús mellett döntünk, érdemes combfilét használni, kevésbé szárad ki, mint a csirkemell, nyugodtan lehet magas lángon sütni.
Csirkesaslik
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm csirkecombfilé
- 30 milliliter szójaszósz
- 30 milliliter olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 darab citrom leve
- 3 darab kaliforniai paprika
Elkészítés:
A csirkecombfilét vágjuk közepes méretű kockákra. A fokhagymát zúzzuk össze. A kaliforniai paprikát daraboljuk össze.
A húst és a paprikát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, hogy a pác mindenhol bevonja a csirkét és a zöldséget. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára.
Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. A húst és a paprikát felváltva szúrjuk a nyársakra.
A grillrácsot olajozzuk be, tegyük rá a saslikokat, mindkét oldalukat kb. 7 percig süssük, míg a hús át nem sül teljesen.
Fotó: Getty Images