Pikáns csirkecombok chilis-gyömbéres pácban – Kívül ropogósra, belül puhára sül a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Édes, pikáns és csípős is egyszerre ez a csirkecomb, amelynek a szaftossága biztos nem hagy kívánnivalót maga után.
Ha szereted a kicsit csípős, kicsit édeskés húsételeket, ezt a csirkecombot neked találták ki. A csirkecomb szerencsére önmagában is elég szaftos, de ez a pác egyenesen csodát tesz vele. A húsba beleivódnak az ízek, úgyhogy érdemes türelmesnek lenni, néhány órát állni hagyni benne a combokat.
Ha nem szereted a combot, akkor csirkemellet is használhatsz. A csirkemellnél használhatsz több pácot, hogy a hús biztosan elég puha és szaftos legyen. Ez a csirkemell kicsit másféle páccal készült, de ugyanolyan izgalmas ízt ígér. A méz gyönyörűen rásül a csirkére, a pác viszont puhán tartja belül, így lesz kívül ropogós, belül puha az étel.
Ha mégis a comb a kedvenced, akkor mézesen-fokhagymásan is elkészítheted, így lesz izgalmas az édes és a sós íz kombinációja.
Csirkecomb chilis-gyömbéres pácban
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab csirke alsócomb
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál gyömbér
- 0.5 darab citrom leve
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsuk meg, egy papírtörlőn itassuk le róluk a nedvességet.
A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra vagy préseljük át fokhagymanyomón. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá az olajat, a szójaszószt, a mézet, a chilit és a citrom levét. A pácba forgassuk bele a csirkecombokat. Letakarva pihentessük legalább egy órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a csirkecombokat egy tepsibe, locsoljuk meg a páccal, ha szükséges, egy kevés vizet is öntsünk alá. Takarjuk le a tepsit fóliával, süssük a combokat 30 percig. Utána vegyük le a fóliát, forgassunk a combokon egyet, majd süssük további 15-20 percet.
Fotó: Getty Images