Omlós csirkemell pikáns dijoni mustáros, citromos pácban – Puha és szaftos marad a hús
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A csirkemell készítését nem kell túlbonyolítani, de érdemes olyan pácban sütni, amiben szaftos és puha marad.
A csirkehús sokak számára unalmas ételnek tűnik, pedig csak megfelelő pácért kiált. Persze vannak helyzetek, amikor natúr csirkére vágyunk, de mégiscsak ízesebb a hús, ha megszívja magát valamilyen szaftos lével.
Bár érdemes minél tovább hagyni a pácban, ez az étel is olyan, hogy hirtelen jött vendégségnél vagy vacsoraötletnek is bevethető. Ezt a pácot mustár és citruslevek alkotják, amelyek karakteres ízt adnak a csirkének, plusz nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek sem.
Csirkemell citromos-mustáros pácban
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet csirkemellfilé
- 100 milliliter olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 1 darab lime leve
- 1 darab citrom leve
- 1 teáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom (szárított)
- 1 kávéskanál kakukkfű (szárított)
- 1 kávéskanál oregánó (szárított)
- 0.5 kávéskanál füstölt paprikapor
Elkészítés:
A pác alapanyagait jó alaposan keverjük össze egy tálban. A negyedét tegyük félre.
A csirkemelleket tisztítsuk meg, tegyük bele a pácba, majd jó alaposan forgassuk meg benne, hogy teljesen ellepje őket. Hagyjuk állni benne minimum egy órát.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, a csirkék mindkét oldalát süssük néhány percig magas hőmérsékleten, közben kenegessük a félretett páccal. Pár perc után öntsük rá a maradék pácot is, majd alacsony lángon addig pároljuk, amíg a nedvesség el nem párolog a serpenyőből.
Fotó: Getty Images