Omlós csirkemell pikáns dijoni mustáros, citromos pácban – Puha és szaftos marad a hús

csirkemell citromos pácban cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemell készítését nem kell túlbonyolítani, de érdemes olyan pácban sütni, amiben szaftos és puha marad.

A csirkehús sokak számára unalmas ételnek tűnik, pedig csak megfelelő pácért kiált. Persze vannak helyzetek, amikor natúr csirkére vágyunk, de mégiscsak ízesebb a hús, ha megszívja magát valamilyen szaftos lével.

Bár érdemes minél tovább hagyni a pácban, ez az étel is olyan, hogy hirtelen jött vendégségnél vagy vacsoraötletnek is bevethető. Ezt a pácot mustár és citruslevek alkotják, amelyek karakteres ízt adnak a csirkének, plusz nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek sem. 

Csirkemell citromos-mustáros pácban

csirkemell citromos pácban recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 100 milliliter olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 darab lime leve
  • 1 darab citrom leve
  • 1 teáskanál
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom (szárított)
  • 1 kávéskanál kakukkfű (szárított)
  • 1 kávéskanál oregánó (szárított)
  • 0.5 kávéskanál füstölt paprikapor
Recept idők

Elkészítés:

A pác alapanyagait jó alaposan keverjük össze egy tálban. A negyedét tegyük félre. 

A csirkemelleket tisztítsuk meg, tegyük bele a pácba, majd jó alaposan forgassuk meg benne, hogy teljesen ellepje őket. Hagyjuk állni benne minimum egy órát. 

Egy serpenyőben melegítsünk olajat, a csirkék mindkét oldalát süssük néhány percig magas hőmérsékleten, közben kenegessük a félretett páccal. Pár perc után öntsük rá a maradék pácot is, majd alacsony lángon addig pároljuk, amíg a nedvesség el nem párolog a serpenyőből.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük