BBQ-szószba forgatott csirkemell ropogós chips-bundában: partifalatnak is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ebben a formában még az amúgy unalmas csirkemell is izgalmas lesz, egyszerre lesz szaftos és ropogós.
A bundázott csirkemellfalatok igazi jolly jokernek számítanak, hiszen akár ebédre, akár partifalatként is be tudod vetni őket. Miután a csirke ezen része viszonylag száraz, így ha szaftosabbra szeretnéd, mindenképpen pácold be sütés előtt. Bármilyen intenzív ízű szósz megfelel erre a célra, most BBQ-t használtunk, amelyet akár még házilag is elkészíthetsz. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor ezt a mézes-fokhagymás változatot is próbáld ki.
Ha nem csak szaftosra, de ropogósra szeretnéd készíteni a csirkét, akkor bundázd be, de most a hagyományos panír helyett forgasd összetört chips-be, amely akár BBQ ízesítésű is lehet. Sütőben sütve még csak olajszag sem lesz a lakásban.
Csirkemell chips-bundában
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab csirkemellfilé
- 280 milliliter BBQ-szósz
- 200 gramm chips (barbecue ízesítésű)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A csirkemellet kockázzuk fel, tegyük egy nagyobb tálba, majd öntsük rá a barbecue szószt, jól forgassuk vele össze. A chipset tegyük egy simítózáras zacskóba, törjük apróra.
A csirkemelldarabokat forgassuk bele az összetört chipsbe, majd fektessük a sütőpapírra. Süssük 12 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.
Fotó: Getty Images