
Laktató csirkés rakottas krémes szószban: rengeteg sajt borítja a tetejét

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Egyszerű, kiadós és nagyon jól variálható fogás a rakottas, ráadásul sok olvadt sajt koronázza meg.
A rakottas talán a legnépszerűbb egytálétel, mégpedig azért, mert attól függően lesz könnyedebb vagy laktatóbb a végeredmény, hogy mivel pakolod meg a jénait. A legnépszerűbb talán a rakott krumpli, amelyet minél több tejföllel és kolbásszal készíts, hogy jó szaftos legyen.
Rakottasba szinte bármit keverhetsz, ha laktatóbbra szeretnéd készíteni, akkor tegyél bele csirkemellet, amelyhez keverj zöldségeket, például karfiolt.
Ha a spenótot eddig nem kedvelted, ebben a formában biztosan meg fogod szeretni, csirkemellel és sok sajttal sül össze az alábbi receptben. A lényeg itt is a szaftosság, na meg persze, hogy alig lesz vele munka.
Csirkés-spenótos rakottas

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab csirkemell (egész)
- 230 gramm spenót (friss vagy fagyasztott)
- 90 gramm majonéz
- 90 gramm tejföl
- 70 gramm parmezán (reszelt)
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 220 gramm sajt (reszelt)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy 20x30 centiméteres tepsit kicsit kenjünk ki olajjal.
Egy tálban keverjük ki a szószt, vagyis a majonézt, tejfölt, parmezánt, fűszereket.
A csirkemelleket csíkozzuk fel, majd a megmosott spenóttal felváltva pakoljuk bele a tepsibe. A tetejére jusson a spenótból. Öntözzük meg a szósszal, majd szórjuk meg bőven reszelt sajttal.
Süssük 20-25 percig, amíg a hús átsül és a tetején a sajt szépen megpirul.
Fotó: Getty Images