Fűszeres chilis bab tortillába tekerve: így még finomabb a nagy kedvenc
Tortillába tekerve is nagyon finom a chilis bab - a lényeg, hogy hagyj időt arra, hogy az ízek lassan összeérjenek a tűzhelyen!
Ha gyorsan készítenél valami tartalmasat, a wrap tökéletes választás, a hússal és zöldséggel töltött tortilla laktató ebéd, ráadásul kevés munkával készül. Ha meleget ennél, a betöltött, feltekert lapokat süsd meg serpenyőben vagy grillen, ha pedig hidegen kínálnád, csak pakold bele a hozzávalókat a tortillába.
A lapokba bármilyen zöldséget tölthetsz, legyen az jégsaláta, paradicsom, de mehet bele uborka és paprika is. A csirkemellet megsütheted serpenyőben is, de ha igazán finomat szeretnél, grillen készítsd, úgy picit füstös íze lesz. Amit ne hagyj ki, az a krémes szósz, amelyben a friss zöldfűszerek és a fokhagyma íze dominál, ahogy körülöleli a zöldségeket és a húst, mennyei lesz.
Az öntethez a zöldfűszereket aprítsuk össze, a fokhagymát reszeljük le. Keverjünk mindent egybe.
A csirkemellfiléket vágjuk csíkokra. Fűszerezzük pirospaprikával, chilivel, fokhagymaporral, sóval, borssal.
Forrósítsunk 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a csirkecsíkokat. Addig süssük a húst, míg kifehéredik, itt-ott lepirul. Tegyük félre.
A jégsalátát mossuk át, a paradicsomot vágjuk karikákra, a sajtot reszeljük le.
Készítsünk magunk elé egy tortillalapot, tegyünk a közepére egy jégsalátalevelet, paradicsomot, csirkét, sajtot, majd öntetet. A tortillalap jobb és bal szélét hajtsuk be, majd tekerjük fel. Rögtön kínálhatjuk, de meg is piríthatjuk.
Ehhez forrósítsuk ismét fel a serpenyőt, tegyük bele a betöltött tortillát. 2-2 percig süssük mindkét oldalát, majd félbevágva, a szósszal nyakon öntve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu