20 perces, laktató csirkés wrap krémes szósszal és sok zöldséggel

8
Nyomtatás
csirkéswrap
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Melegen és hidegen is mennyei ez a töltött tortilla, akár előre is elkészítheted, majd amikor tálalod, öntsd nyakon a krémes szósszal.

Ha gyorsan készítenél valami tartalmasat, a wrap tökéletes választás, a hússal és zöldséggel töltött tortilla laktató ebéd, ráadásul kevés munkával készül. Ha meleget ennél, a betöltött, feltekert lapokat süsd meg serpenyőben vagy grillen, ha pedig hidegen kínálnád, csak pakold bele a hozzávalókat a tortillába.

A lapokba bármilyen zöldséget tölthetsz, legyen az jégsaláta, paradicsom, de mehet bele uborka és paprika is. A csirkemellet megsütheted serpenyőben is, de ha igazán finomat szeretnél, grillen készítsd, úgy picit füstös íze lesz. Amit ne hagyj ki, az a krémes szósz, amelyben a friss zöldfűszerek és a fokhagyma íze dominál, ahogy körülöleli a zöldségeket és a húst, mennyei lesz. 

Csirkés wrap

csirkéswrap2

Hozzávalók 4 darabhoz

Wrap:

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 1 tk füstölt paprika
  • 0.25 tk chilipor
  • 0.5 tk fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj (a sütéshez)
  • 4 darab tortillalap
  • 4 levél jégsaláta
  • 2 darab paradicsom
  • 200 gramm mozzarella

Öntet:

  • 60 gramm majonéz
  • 80 gramm tejföl
  • 100 ml tej
  • 2 tk friss kapor
  • 1 tk friss petrezselyem
  • 1 tk snidling
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az öntethez a zöldfűszereket aprítsuk össze, a fokhagymát reszeljük le. Keverjünk mindent egybe.

A csirkemellfiléket vágjuk csíkokra. Fűszerezzük pirospaprikával, chilivel, fokhagymaporral, sóval, borssal. 

Forrósítsunk 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a csirkecsíkokat. Addig süssük a húst, míg kifehéredik, itt-ott lepirul. Tegyük félre.

A jégsalátát mossuk át, a paradicsomot vágjuk karikákra, a sajtot reszeljük le.

Készítsünk magunk elé egy tortillalapot, tegyünk a közepére egy jégsalátalevelet, paradicsomot, csirkét, sajtot, majd öntetet. A tortillalap jobb és bal szélét hajtsuk be, majd tekerjük fel. Rögtön kínálhatjuk, de meg is piríthatjuk.

Ehhez forrósítsuk ismét fel a serpenyőt, tegyük bele a betöltött tortillát. 2-2 percig süssük mindkét oldalát, majd félbevágva, a szósszal nyakon öntve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon