![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Csokiba mártott mazsola házilag - Így készítheted el otthon az édes csemegét
![csokimazsolacover](https://kep.index.hu/1/0/3256/32563/325634/32563420_2496744_e83a8f3a30e7bb592f25f4defa8b5088_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az egyszerű, édes csemege játszi könnyedséggel készül, a mazsolát ét- vagy tejcsokoládéval kell bevonni, de fehér csokiban is megmártózhatnak a szemek.
Az aszalt szőlőszemeket előszeretettel használják fel cukrásztermékek készítésénél, elég csak a túrós batyura vagy a somlóira gondolni, de még a híres Dán kiflibe is kerül a csemegéből. A mazsolát sokan kedvelik, de bőven akadnak olyanok is, akik köszönik, nem kérnek belőle. Számukra jó hír, hogy a csokis szemeket mogyoróval vagy mandulával, esetleg áfonyával is elkészíthetik, így ők sem maradnak ki az egyszerű, édes nasiból.
A csokival bevont aszalt szemekkel gyakran lehet találkozni a mozibüfék kínálatában, olykor pedig boltok polcain is megfordul a retró édesség. Érdemes otthon is elkészíteni, alig lesz vele munka, a mazsola kedvelői imádni fogják a roppanós falatokat, amelyeket nem csak magában élvezet majszolni, vaníliafagylalt tetejére szórva is szuper lesz.
Csokiba mártott mazsola
![csokimazsolact](https://kep.index.hu/1/0/3256/32563/325633/32563364_2cf9914642632feaa98f2fc131ec8ab1_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm mazsola
- 500 gramm ét- vagy tejcsokoládé
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett, időközönként kevergetve olvasszuk meg.
A mazsolákat kisebb adagokban mártsuk a csokiba, villa segítségével helyezzük őket sütőpapírral bélelt tálcára, de akinek van, rácsra is teheti őket, hogy a felesleges csoki le tudjon csöpögni róluk. Hagyjunk a szemek között helyet, hogy ne ragadjanak össze. Toljuk őket a hűtőbe pár órára, míg teljesen meg nem köt a csoki.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!