Csokiba mártott mazsola házilag - Így készítheted el otthon az édes csemegét

csokimazsolacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű, édes csemege játszi könnyedséggel készül, a mazsolát ét- vagy tejcsokoládéval kell bevonni, de fehér csokiban is megmártózhatnak a szemek.

Az aszalt szőlőszemeket előszeretettel használják fel cukrásztermékek készítésénél, elég csak a túrós batyura vagy a somlóira gondolni, de még a híres Dán kiflibe is kerül a csemegéből. A mazsolát sokan kedvelik, de bőven akadnak olyanok is, akik köszönik, nem kérnek belőle. Számukra jó hír, hogy a csokis szemeket mogyoróval vagy mandulával, esetleg áfonyával is elkészíthetik, így ők sem maradnak ki az egyszerű, édes nasiból.

A csokival bevont aszalt szemekkel gyakran lehet találkozni a mozibüfék kínálatában, olykor pedig boltok polcain is megfordul a retró édesség. Érdemes otthon is elkészíteni, alig lesz vele munka, a mazsola kedvelői imádni fogják a roppanós falatokat, amelyeket nem csak magában élvezet majszolni, vaníliafagylalt tetejére szórva is szuper lesz. 

Csokiba mártott mazsola

csokimazsolact

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 gramm mazsola
  • 500 gramm ét- vagy tejcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett, időközönként kevergetve olvasszuk meg.

A mazsolákat kisebb adagokban mártsuk a csokiba, villa segítségével helyezzük őket sütőpapírral bélelt tálcára, de akinek van, rácsra is teheti őket, hogy a felesleges csoki le tudjon csöpögni róluk. Hagyjunk a szemek között helyet, hogy ne ragadjanak össze. Toljuk őket a hűtőbe pár órára, míg teljesen meg nem köt a csoki. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük