Hűsítő, nyári finomság banánból: ropogós csokiréteg öleli körbe
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egy kis trükkel még a legnagyobb gyümölcsutáló is örömmel fog repetázni a banánból.
A gyümölcs jó dolog, finom és egészséges, a nyári melegben pedig különösen jólesik a hidegen kínált csemege. Ennek ellenére mégis akadnak olyan gyerekek, sőt, még felnőttek is, akik nem rajonganak a gyümölcsökért. Mit tehet ilyenkor az ember? Egy kis turpissággal még a legválogatósabbat is rá lehet szedni, hogy megkóstolja - mondjuk a banánt - és örömmel fogyassza el.
Szinte minden gyümölcsnek jól áll a csoki, ha bevonod vele és fagyasztóba teszed, szuper hűsítő desszertet kapsz. A csokimázat simán is hagyhatod, de izgalmasabbá is teheted, ha magvakkal vagy kókuszreszelékkel szórod meg. Az így készült banán forró napokon szuper választás, lehűti az embert, ráadásul még a gyümölccsel nem szimpatizálók is vígan majszolják majd el.
Ha bejött ez a finomság, akkor próbáld ki ezt a mini, banános nasst is: a töltött érmék közepén mogyoróvaj van, kívül pedig roppanós csoki öleli körbe az édességet.
Csokis banán
Hozzávalók 8 személyre
- 8 darab banán
- 30 dekagramm étcsokoládé
- 2 marék durvára vágott mogyoró vagy dió
Elkészítés:
A banánokat pucoljuk meg, majd vágjuk tetszőleges darabokra, de egészben is lehet őket hagyni. A gyümölcsöt húzzuk hurkapálcikára vagy fogvájóra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
A tepsit tegyük a fagyasztóba 1 órára.
A csokit daraboljuk fel, vízgőz felett olvasszuk meg, majd a banándarabokat mártsuk bele úgy, hogy a gyümölcsöt beborítsa a csoki. Utána szórjunk rá a mogyoró- vagy diódarabokból egy keveset.
A banánokat fogyasztásig tároljuk mélyhűtőben.
Fotó: Getty Images